• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Wet- en regelgeving voor gebruik van GPS trackers

ECHTE WET- EN REGELGEVING VOOR GPS TRACKERS IS ER NIET

Wanneer u het wetboek bekijkt, valt het op dat echte wet- en regelgeving ontbreekt. Als werkgever is het daarom des te belangrijker dat er goede afspraken gemaakt worden. Zo kunt u discussies voorkomen. Stel de volgende zaken centraal bij het maken van een Track & Trace policy:

  • Voor het gebruik van een GPS tracker moet een legitiem doel zijn

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft regels opgesteld. Het CBP geeft aan dat het volgen van medewerkers een legitiem doel dient te hebben en u aan een aantal eisen moet voldoen. De bescherming van uw voertuigen en uw medewerkers, het controleren van de prestaties van medewerkers en de optimalisatie van verplaatsingen zijn legitieme doelen.

  • Het controleren van uw medewerkers dient in verhouding tot het doel te staan

Het doel dat u nastreeft moet belangrijk genoeg zijn om er een GPS tracker voor in te zetten. Kunt u hetzelfde doel nastreven met lichtere middelen of kunt u uw bedrijfszekerheid garanderen zonder GPS tracker? Dan is een GPS tracker niet nodig.

  • U dient uw medewerkers vooraf te informeren

Vooraf dient u aan te geven dat er een GPS tracker geïnstalleerd wordt. U dient aan te geven met welk doel u dit doet en welke gegevens er met uw apparatuur worden verzameld. Door het gebruik van een GPS tracker aan te melden bij de Ondernemingsraad, is het mogelijk om op een rechtmatige manier bewijsmateriaal te verzamelen. Zo kunt u de gegevens van een Track & Trace systeem gebruiken bij het ontslaan van een medewerker. Als u het gebruik niet meldt, kan het zo zijn dat het bewijsmateriaal als onrechtmatig verkregen wordt beoordeeld. 

GPS TRACKER KIEZEN EN BESTELLEN

Is het noodzakelijk om een GPS tracker te gebruiken? Bij Sitcon.nl kunt u kiezen uit verschillende varianten. Voor het volgen van medewerkers adviseren wij de volgende systemen:

Als er beweging is wordt de locatie van deze GPS tracker doorgegeven. De batterij van dit apparaat gaat tot 4 dagen mee. Let er bij het plaatsen van de GPS tracker op dat deze niet waterdicht is. De GPS tracker dient voorzien te worden van een waterdichte bescherming of mag niet te nat worden.

Deze GPS tracker gaat tot 7 dagen mee op batterijen en stuurt een locatie door wanneer er beweging is. De GPS tracker beschikt over een waterdichte behuizing en kan zowel via iOS als Google Android gevolgd worden.

Door de hoge capaciteit van de batterij, kunt u deze GPS tracker tot 4 weken gebruiken. Wordt de GPS tracker verwijderd? Dan wordt er een signaal doorgegeven, zo kan er niet gemanipuleerd worden met deze GPS tracker. Via deze pagina kunt u al onze GPS trackers bekijken >>

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 115 beoordelingen