• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007

Wifi camera bestellen en thuis installeren - stappenplan

Met een wifi camera beveiligt en bewaakt u de woning of het bedrijfspand. Ook geschikt voor bewaking buitenshuis (tuin en erf). Hoe gaat de aankoop en montage van deze camera in zijn werk? Bekijk het stappenplan wifi camera bestellen en thuis installeren.

Stap 1: wifi camera kiezen

Een wifi camera (draadloze camera) is erg praktisch. Deze camera is voorzien van een draadloze signaaloverdracht, waardoor u geen gebruik hoeft te maken van een bekabelde internetverbinding. Veel modellen werken wel op een stroomkabel, maar het is ook mogelijk om voor een camera met interne batterij te kiezen.

Let vooral op de beeldkwaliteit van bewakingscamera’s. Kies bij voorkeur voor een Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Dit soort camera's geeft betere beelden, belangrijk bij het identificeren van daders.

Stap 2: wifi camera bestellen

Na het kiezen van een geschikte wifi camera is het tijd om de bestelling te plaatsen. Dit doet u volledig online. Bekijk de magazijnvoorraad of winkelvoorraad en plaats de camera in het winkelmandje. Afrekenen kan middels iDEAL, wel zo gemakkelijk.

Stap 3: de camera aansluiten

Voor het aansluiten (installeren) van de wifi camera doorloopt u de volgende stappen:

 • Haal alles uit de verpakking en verwijder aanwezig plastic
 • Draai de antenne op de camera
 • Verbind de camera met stroom
 • Verbind de camera via een netwerkkabel met de router
 • Start de computer en zorg dat deze met hetzelfde netwerk als de camera is verbonden
 • Pas het ip-adres via de (bijgeleverde) software aan
 • Selecteer het netwerk en vul het wachtwoord van de wifi in

Maakt u gebruik van een app op smartphone of tablet? Creëer een netwerkverbinding tussen de camera en smartphone of tablet. Verbindt de camera met een kabel aan de router. Wijzig het wifi-netwerk op telefoon of smartphone. De camera voegt een nieuw netwerk toe. Voeg vervolgens de camera aan de app toe en pas de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de camera aan.

Stapel 4: wifi camera monteren

Wifi camera’s kennen vaak een eenvoudige montage. Met behulp van (bijgeleverde) schroeven bevestigt u de camera aan een wand. Sommige modellen zijn stand alone: dit vereist geen montage. Voor buitenmontage is het belangrijk dat de camera goed vast zit. Tevens werkt u de kabels onopvallend weg en zijn deze bij voorkeur niet gemakkelijk bereikbaar.

Stap 5: controleer de werking

Bij stap 2 installeert u de wifi camera, zodat deze benaderbaar is via smartphone, tablet of computer. Na het monteren aan een wand of iets anders is het belangrijk om de werking nogmaals te controleren. Bij een verkeerde aansluiting van de stroomvoorziening ontstaan er problemen. Werkt de camera met een interne batterij, dan moet u deze regelmatig opnieuw opladen.

Tips met betrekking tot wifi camera's

Een wifi IP camera is verkrijgbaar als los model, maar ook aan te sluiten met meerdere camera’s. Zo creëert u een complete beveiliging set. Wilt u een camera die ook in schemerlicht of in het donker opnames maakt? Kies dan altijd voor een camera met nachtzicht.

Delen:

 • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 255 beoordelingen