• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007

Service van Sitcon - Gino

GPS trackers

Altijd en overal voertuigen volgen of spullen terugvinden met een gps tracker? Deze optie is niet langer voorbehouden aan James bond personages op het witte doek. U kunt nu eenvoudig zelf een gps tracker gebruiken zonder dat u grote geldbedragen neer hoeft te tellen voor een privé detective. Met een GPS tracker, peilbaken of volgsysteem van Sitcon traceert u zonder enige moeite alle personen en voorwerpen die beveiliging behoeven. GPS-trackers zijn geschikt voor professioneel gebruik, maar ook ideaal ter beveiliging van voertuigen, personen en goederen.

Wat zijn de toepassingen:

Bekijk de actuele GPS-locatie of sla rit gegevens en routes op: de auto tracker biedt vele mogelijkheden. Ook biedt Sitcon diverse apparatuur aan om uw geliefden, huisdieren en waardevolle voorwerpen te tracken. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken wanneer uw kind te laat thuis komt en houdt u uw kostbare eigendommen altijd in de gaten overal ter wereld.

 • GPS tracker voor bedrijfsmatig gebruik
  GPS-trackers worden veel ingezet door vervoersbedrijven zoals in de transportsector en door auto verhuurbedrijven. Het tracken van auto's en voertuigen met een gps tracker zorgt voor een nauwkeurige GPS lokalisatie. U volgt niet alleen de gehele route, maar ook stoplocaties en hoe lang het voertuig heeft stilgestaan. Hiermee krijgt u meer inzicht in het rijgedrag van medewerkers. Bent u leidinggevende in of eigenaar van een vervoersbedrijf? Dan heeft u te maken met logistieke problemen als files, last-minute vervoersaanvragen, ongevallen en diefstal. Een auto tracker kan uitkomst bieden bij al deze obstakels. Zo kunt u het rijgedrag van uw chauffeurs analyseren en bijsturen waar nodig. Veiligheid staat immers voorop. Bij een spoedopdracht weet u direct welke chauffeur het dichts in de buurt is en stuurt u hem aan, zodat hij snel op locatie is. Hetzelfde geldt wanneer uw chauffeur vaststaat in de file; u helpt hem de snelste, alternatieve route te vinden. Mocht uw voertuig gestolen worden, dan spoort de politie de daders moeiteloos op dankzij de GPS-locatie.
 • GPS tracker voor privé gebruik
  Ook voor particulier gebruik is de GPS-tracker auto inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan beveiliging tegen diefstal van auto’s, scooters of fietsen. U krijgt direct inzicht in de locatie van het voertuig, zodat u deze sneller terugvindt. Bovendien kunt u op deze manier uw partner, kind of iemand anders eenvoudig lokaliseren.

Hoe werkt een auto GPS tracker?

Het Gps-volgsysteem is eenvoudig in gebruik. Het peilbaken wordt in of aan het voertuig geplaatst. Deze stuurt zijn positie door naar een server, die te benaderen is via een app of website. De betere volgsystemen werken met zowel GPS- als GSM-locatie, eventueel aangevuld met wifi-locatie. Naast het opvragen van de live positie via website of app is het ook mogelijk om de locatie op te vragen per sms. Hierbij ontvangt u via een sms-bericht een Google Maps-link. Afhankelijk van het type GPS-tracker kunt u achteraf de afgelegde route en reisduur terugkijken.

Hoe personen en voorwerpen traceren

Kostbare goederen mogen niet zomaar kwijtraken en dat begrijpen wij. Speciaal voor deze situaties hebben we verschillende trackers in ons assortiment. Klein, handzaam en eenvoudig te bevestigen zonder dat dit direct opvalt. Wilt u personen of huisdieren lokaliseren? Dit kan middels de GPS-tracker voor personen. U vindt in het assortiment volgsystemen in de vorm horloges, deze hebben een ingebouwde tracker. Voor jonge kinderen is er een speciale kindertelefoon met nek koord. Deze volgsystemen zijn voorzien van een SOS-knop met 4 in te stellen telefoonnummers. Bij nood ontvangt u direct een bericht. Dit is ook zeer geschikt voor mensen met een beperking en ouderen.

Wet- en regelgeving

Wanneer u het wetboek bekijkt, valt het op dat echte wet- en regelgeving ontbreekt. Als werkgever is het daarom des te belangrijker dat er goede afspraken gemaakt worden. Zo kunt u discussies voorkomen. Stel de volgende zaken centraal bij het maken van een Track & Trace policy:

 • Voor het gebruik van een GPS tracker moet een legitiem doel zijn
  Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft regels opgesteld. Het CBP geeft aan dat het volgen van medewerkers een legitiem doel dient te hebben en u aan een aantal eisen moet voldoen. De bescherming van uw voertuigen en uw medewerkers, het controleren van de prestaties van medewerkers en de optimalisatie van verplaatsingen zijn legitieme doelen.
 • Het controleren van uw medewerkers dient in verhouding tot het doel te staan
  Het doel dat u nastreeft moet belangrijk genoeg zijn om er een GPS tracker voor in te zetten. Kunt u hetzelfde doel nastreven met lichtere middelen of kunt u uw bedrijfszekerheid garanderen zonder GPS tracker? Dan is een GPS tracker niet nodig.
 • U dient uw medewerkers vooraf te informeren
  Vooraf dient u aan te geven dat er een GPS tracker geïnstalleerd wordt. U dient aan te geven met welk doel u dit doet en welke gegevens er met uw apparatuur worden verzameld. Door het gebruik van een GPS tracker aan te melden bij de Ondernemingsraad, is het mogelijk om op een rechtmatige manier bewijsmateriaal te verzamelen. Zo kunt u de gegevens van een Track & Trace systeem gebruiken bij het ontslaan van een medewerker. Als u het gebruik niet meldt, kan het zo zijn dat het bewijsmateriaal als onrechtmatig verkregen wordt beoordeeld.

Waar kunt u een GPS tracker plaatsen

Wanneer u een voertuig. persoon of object wilt beveiligen is een GPS (Global Positioning System) het middel om direct de locatie door te geven. Het meest lastige vaak aan een GPS tracker is de vraag waar deze het beste voor de gewenste toepassing kan worden geplaatst zodat deze goed werkt en in sommige situatie´s niet opvalt.

Locatie tracken van kinderen met een GPS tracker:

Als ouder zijn je kinderen je meest waardevolle bezit. Het is daarom belangrijk dat je ze beschermd, omdat ze dit veelal niet zelf kunnen. Bij een vermissing zijn bijvoorbeeld de eerste drie uren cruciaal en met een GPS tracker kan je direct de locatie opvragen voor een snelle hereniging. Gezien de belangrijke rol die een gps tracker kan spelen bij het vinden van uw kinderen is het van groot belang een locatie voor de GPS tracker te kiezen waar deze geen gevaar oplevert voor het kind, maar ook vooral niet kwijtraakt. Een aantal ideeën voor het plaatsen van een GPS tracker voor het beveiligen van uw kind hebben wij hier weergegeven:

1. In een rugtas of tas. De meeste GPS tracker zijn klein genoeg om in een zak van een rugtas of tas te passen. In deze tas kunnen ze eventueel weer worden verstopt in bijvoorbeeld de voering of een voorwerp welke in de tas wordt geplaatst.

2. In een uitgehold boek. Een oud boek kan makkelijk aangepast worden zodat er een GPS tracker in past. Dit werkt verrassend goed om onopvallend een GPS tracker te plaatsen.

3. In een fietstasje. Wanneer uw kind op de fiets naar school gaat kan het handig zijn om een fietstasje te bevestigen waarin de GPS tracker kan worden geplaatst.

4. Vastgemaakt aan kleren of riem: Er zijn bepaalde GPS tracker te koop welke een speciale riembevestiging hebben. Ook bestaan er GPS tracker modellen welke zo klein zijn van formaat dat ze bijvoorbeeld in de kleren kunnen worden verwerkt door deze eventueel vast te naaien.

Locatie traceren van ouderen met een GPS tracker:

Het zorgen voor ouderen kan een full time bezigheid zijn. Wanneer u een ouder heeft die bijvoorbeeld lijdt een dementie of ander lichamelijk of geestelijke aandoening dan kan het gebruik van een GPS tracker een goede uitkomst zijn. Het is niet ongewoon dat een ouder persoon vermist raakt of valt en niet in staat is zelf hulp in te schakelen. Een aantal ideeën voor het plaatsen van een GPS tracker voor het beveiligen van een senior hebben wij hier weergegeven:

1. Schoenen. Er zijn speciale schoenen ontwikkeld met een ingebouwde GPS tracker. Deze GPS tracker variant is vooral geschikt voor ouderen die weglopen.

2. Aan riem: Een GPS tracker met speciale riembevestiging is nu al enige tijd te koop en erg geschikt voor het traceren van ouderen.

3. Voertuig. Het plaatsen van een gps tracker in een voertuig, zoals de auto, fiets of brommobiel kan snel inzicht geven in de locatie.

4. Rolstoel. Kleinere GPS tracker kunnen makkelijk worden verstopt in een rolstoel. Zo kan de GPS tracker direct aan het frame worden bevestigd of in een tasje worden geplaatst welke aan de rolstoel vastzit.

Locatie tracken van voertuigen met een GPS tracker:

Het tracken van een voertuig met een GPS tracker kan als doel hebben om het voertuig te beveiligen tegen diefstal maar een GPS tracker kan ook worden ingezet in deze situatie om bijvoorbeeld het rijgedrag en locatie van uw kind in kaart te brengen. Er zijn voor het tracken van voertuigen zowel GPS trackers leverbaar welke direct op de accu kunnen worden aangesloten als gps trackers welke een interne batterij hebben op de markt. Bij het plaatsen in een voertuig van beide modellen blijft het altijd belangrijk een goede locatie te zoeken waar de GPS tracker wordt geplaatst.

1. Onder het voertuig: Wanneer u een GPS tracker heeft met een waterdichte magnetische behuizing dan is het mogelijk deze op metaal onder het voertuig te bevestigen. Het is hier van belang dat de GPS tracker zo dicht mogelijk bij de rand van het voertuig wordt geplaatst. Een goede locatie is bijvoorbeeld de steunbalk in de achterbumper.

2. Op of onder het dashboard: Het dashboard in een auto is een goede locatie om een GPS tracker te plaatsen. Het dashboard is namelijk bijna vrij van metaal wat het signaal van een GPS tracker eventueel kan blokkeren. Op deze plek kunnen zowel GPS trackers met interne batterij als GPS trackers met stroomaansluiting worden geplaatst.

Locatie tracken van objecten met een GPS tracker:

Er worden dagelijks waardevolle spullen verloren, vooral op plekken waar veel mensen komen zoals het vliegveld. Een GPS tracker in een laptoptas, eventueel in de voering geplaatst kan het mogelijk maken spoedig weer het object te lokaliseren. Bij een mobiele telefoon of tablet zijn er speciale Apps beschikbaar waarmee de telefoon of tablet na verlies kan worden teruggevonden en eventueel kan worden geblokkeerd. Deze Apps zijn zowel beschikbaar voor apparaten met het IOS als het Android besturingssysteem.

Merken GPS trackers:

GPS trackers worden onder verschillende merken aangeboden, maar er zijn niet echt toonaangevende merken in deze productgroep te benoemen. De meeste gps trackers worden OEM in een beperkt aantal fabrieken gemaakt voorzien van een gewenst logo en verpakking. 95% van de gps trackers zijn goedkope Chinese apparaten en de overige 5% komt uit USA of de UK. De gps trackers van ons eigen merk Sitcon met magneetbevestiging welke wij verkopen zijn door ons zelf ontworpen en alleen bij Sitcon te koop. Deze gps trackers hebben wij zo laten maken dat de verhouding van het formaat ten opzichte van het batterij verbruik optimaal is. Verder zijn deze magnetische gps trackers zeer stabiel en nauwkeurig in gebruik en hiermee sterk onderscheidend van goedkope Chinese gps trackers.

GPS, Glonass, Wi-Fi en LBS

De GPS trackers maken niet alleen maar gebruik van GPS satellieten, maar kunnen ook gebruik maken van Glonass satellieten gsm masten en Wi-Fi netwerken om hu plaats te bepalen. Afhankelijk van de locatie en type gebruik van de gps tracker kan het meerwaarde hebben dat deze gps tracker zijn locatie kan bepalen met meer dan alleen gps satelliet informatie.

Snel en veilig een GPS tracker kopen:

Via onze beveiligde webshop bestelt u online snel en eenvoudig de door u gewenste tracker. Ons assortiment bevat meer dan 20 verschillende soorten GPS-trackers. Deze zijn geselecteerd op kwaliteit, werking en extra functionaliteiten. Wilt u het product eerst zien of testen voordat u het koopt? Kom dan langs in een van onze winkels in Utrecht, Amsterdam of Maaseik in België. De winkels zijn 6 dagen per week geopend. U bekijkt de actuele openingstijden op de website. Wij adviseren u dan graag welke gps tracker in uw situatie de beste koop is.

...Lees meer ...Lees minder
per pagina

12 producten

Sorteren
per pagina

12 producten

Sorteren
 1. GPS-Volgsysteem-Plus-7602
  GPS tracker systeem - PLUS
  • GPS tracker set | Simlock vrij
  • Compleet met Smartphone
  • Tracking interval vanaf 10 seconden
  • Tot 2 weken werking op batterij
  € 849,95
  SKU: 7602
  Op voorraad
  Ook af te halen in 2 winkels
  Ook af te halen in 2 winkels
 2. Advies nodig?

 3. GPS-Volgsysteem-LightPlus-9177
  GPS tracker systeem - PRO
  • GPS tracker set | Simlock vrij
  • Compleet met Smartphone
  • Tracking interval vanaf 5 seconden
  • Tot jaar werking op batterij
  € 1.249,95
  SKU: 9177
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 4. Tracker bag
  GPS Tracker - EASY
  • Optionele magneethouder
  • Tot 2 dagen werking op batterij
  • Instelbare geofence
  • 65 x 30,5 x 18 mm
  Normale prijs € 199,95 Aanbiedingsprijs € 129,95
  SKU: 7737
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 5. Op zoek naar passend
  advies? Bel ons nu
  030-6303631

  Bezoek onze winkels in
  Utrecht, Amsterdam
  of Maaseik

 6. GPS tracker - PLUS
  GPS tracker - PLUS
  Waardering:
  80%
  • Geavanceerde GPS tracker
  • Tracking interval vanaf 10 seconden
  • Tot 2 weken werking op batterij
  • Waterproof magneetbevestiging
  € 449,95
  SKU: 7564
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 7. GPS tracker - PRO
  GPS tracker - PRO
  • Professionele GPS tracker
  • Tracking interval vanaf 5 seconden
  • Tot jaar werking op batterij
  • Waterproof magneetbevestiging
  € 849,95
  SKU: 7243
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 8. Bezoek onze winkels in
  Utrecht, Amsterdam
  of Maaseik

 9. Inbouw GPS tracker - EASY
  Inbouw GPS tracker - EASY
  Waardering:
  80%
  • Geen backup batterij
  • Simlock vrije GPS tracker
  • Geen microfoon
  • 9 tot 36 volt aan te sluiten
  Normale prijs € 199,95 Aanbiedingsprijs € 179,95
  SKU: 7604
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 10. Inbouw GPS Tracker - PLUS
  Inbouw GPS Tracker - PLUS
  Waardering:
  100%
  • Backup batterij van 1 week
  • Simlock vrije GPS tracker
  • Ingebouwde microfoon
  • 9 tot 36 Volt aan te sluiten
  Normale prijs € 279,95 Aanbiedingsprijs € 199,95
  SKU: 7693
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 11. Inbouw GPS Tracker - PRO
  Inbouw GPS Tracker - PRO
  • Backup batterij van 4 weken
  • Simlock vrije GPS tracker
  • Magneet + microfoon 
  • 12 volt accu aansluiting
  € 874,90
  SKU: 7873
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 12. GPS tracker - OBD connector
  GPS tracker - OBD connector
  • Backup batterij voor 2 dagen
  • Simlock vrije GPS tracker
  • Geen microfoon
  • Aansluiting op ODB2 poort
  Normale prijs € 189,95 Aanbiedingsprijs € 99,95
  SKU: 7557
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 13. GPS tracker - Extreme
  GPS tracker - Extreme
  • Tot 3 jaar stand-by op batterij
  • Simlock vrije GPS tracker
  • Krijg dagelijks 1 x GPS locatie
  • Magneetbevestiging
  € 299,95
  SKU: 7559
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 14. GPS tracker - Mini
  GPS tracker - Mini
  Waardering:
  100%
  • Compact formaat
  • Simlock vrije GPS tracker
  • SOS knop + microfoon
  • Instelbare geofence
  Normale prijs € 199,95 Aanbiedingsprijs € 149,95
  SKU: 7565
  Op voorraad
  Ook af te halen in 1 winkel
  Ook af te halen in 1 winkel
 15. GPS server licentie - 1 jaar
  GPS server licentie - 1 jaar
  Waardering:
  100%
  • Verlening tracker server
  • 1 jaar toegang
  • Voor alle trackers
  • App en Browser geschikt
  € 50,00
  SKU: 5015
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
per pagina

12 producten

Sorteren
 • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 355 beoordelingen