Nu OPEN tot 17:00 uur 030-6303631

Service van Sitcon - Dominic

Wanneer u op zoek bent naar een GPS tracker is het handig te weten hoe een GPS tracker nou precies werkt en wat de verschillende zijn tussen de uitvoeringen. Wij hebben daarom kort en bondig onderstaand wat kenmerken omschreven, zodat u een beter aankoop kunt doen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat alle GPS systemen een GPS module hebben zoals een auto navigatie systeem dit heeft. In een garage of woning zal dus geen positie kunnen worden bepaald, omdat er geen verbinding met de satellieten kan worden gemaakt.

 

Toepassingen GPS trackers:
GPS trackers kunnen voor zeer veel uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Merendeel van de particulieren gebruikt een gps tracker om hun eigendommen, zoals een auto, boot of scooter te beveiligen, terwijl bedrijven juist gps trackers gebruiken om inzicht te krijgen in het gebruik van hun wagenpark en wordt hier ook wel Fleet Management genoemd. Buiten de voor de hand liggende toepassingen van gps trackers worden deze ook steeds meer gebruik voor het beveiligen van kinderen, ouderen of andere hulpbehoevenden. Voor deze toepassingen zijn speciale gps trackers ontwikkeld die bijvoorbeeld ingebouwd zitten in een horloge of senioren telefoon en zo makkelijk kunnen worden gebruikt. Met deze GPS trackers kunt u direct met uw mobiele telefoon zoals iPhone of andere smartphone de locatie opvragen, maar het is ook mogelijk de gps trackers zo in te stellen dat deze de posities op een ingestelde interval doorstuurt naar een website waar u dan kunt inloggen om de live locatie en historie van de gps tracker te bekijken.

 

Werking GPS trackers:
GPS trackers hebben allemaal een GPS ontvangst module zoals bijvoorbeeld in een navigatiesysteem zit verwerkt. Deze gps module kan de coördinaten van satellieten ontvangen, maar moet hiervoor wel 'zicht' hebben naar de hemel. Wanneer de module namelijk wordt geblokkeerd door teveel metaal of beton zal deze de coördinaten niet kunnen ontvangen en dus geen positie kunnen geven, net zoals uw navigatiesysteem aangeeft dit niet kan in een tunnel. Afhankelijk van het type gps tracker worden de coördinaten opgeslagen in aanwezig intern geheugen zodat deze later kunnen worden uitgelezen (dataloggers) of worden de posities per SM bericht (sms trackers) of via het internet (internet trackers) direct doorgezonden naar een ingestelde ontvanger / website.

 

GPS trackers gebruiken met Smartphone APP:
Behalve gps trackers die de route enkel opslaan op het geheugen kunnen alle gps trackers gebruikt worden in combinatie met een iPhone of Android smartphone. Bij gps trackers die op basis van SMS berichten werken is het mogelijk vanaf de iPhone een sms te sturen waarin aan de tracker wordt gevraagd de positie terug te zenden. De gops tracker zal dan de huidige locatie bekijken en deze weer per SMS naar de iPhone / Smartphone sturen. In dit sms bericht staat een link naar de Google maps locatie van de tracker. Bij gps trackers die de locatie doorsturen via een internetverbinding is het ook mogelijk met een iPhone of andere smartphone via een APP de posities te bekijken. De website die namelijk de locatie van de gps tracker ontvangt heeft namelijk buiten een computer login ook een smartphone APP.

 

Real-time trackers of passieve GPS dataloggers
Wanneer u een GPS tracking systeem wilt kopen is het belangrijk te bepalen hoe u dit systeem wenst te gebruiken. Is het voor u noodzakelijk om real-time (direct) de locaties te kunnen zien of is het ook goed als dit achteraf te bekijken is wanneer u de GPS tracker weer in uw bezit heeft. De voordelen van de real-time systemen zijn natuurlijk dat u direct op elke moment de locatie kan opvragen. De gps systemen die de locatie's onthouden zijn daarentegen weer stukken goedkoper in gebruik en kunnen op een kortere interval de positie's opslaan, waardoor u achteraf een preciezere route kunt bekijken. Real-time GPS tracking systemen zijn onder te verdelen in SMS tracking systemen en Internet tracking systemen. Het verschil zit hem in het feit hoe de locatie´s worden doorgezonden. Bij de SMS trackers gaat dat zoals de naam al doet vermoeden via een SMS bericht en bij internet tracking systemen worden de positie´s via een 3G / GPRS verbinding doorgezonden.

Real-time SMS GPS trackers:
Deze GPS volgsystemen zijn al al enige jaren verkrijgbaar en bestaan uit een GPS module die contact maakt met satellieten om de positie vast te stellen en een GSM module die door middel van SMS de positie doorstuurt naar een vooraf ingestelde ontvanger, veelal een GSM telefoon. Het voordeel van dit GPS tracking systeem is dat het geen abonnementskosten heeft en volledig anoniem kan worden gebruikt, omdat er geen derde partij tussen de GPS tracker en de ontvanger zit.

Real-time Internet GPS trackers:
De GPS volgsystemen die gebruik maken van internet zijn ook al enige tijd op de markt, maar waren lange tijd vanwege een noodzakelijk data abonnement niet voor particulieren interessant. Heden ten dagen is met elke pre-paid GSM kaart een internet verbinding te maken, wat de doelgroep voor de GPRS real-time trackers aanzienlijk heeft vergroot. In tegenstelling tot SMS auto volgsystemen zenden GPRS tracking systemen de positie niet door via een SMS bericht maar via internet naar een webpagina en / of APP. Hier dient u in te loggen om de positie te bekijken. De voordelen van GPRS tracking systemen zijn het automatische karakter (u hoeft zelf namelijk geen actie te ondernemen om de GPS posities te ontvangen), de hoge interval frequentie die tot wel 15 seconden mogelijk is en de lage kosten bij regelmatig gebruik. Wel rekenen sommige aanbieders kosten voor het gebruik van de internetpagina waar de posities op kunnen worden uitgekeken, door een jaarlijks abonnement.

GPS dataloggers:
De GPS datalogger systemen stellen u niet real-time op de hoogte van de GPS positie van de tracker zoals bij bovenstaande systemen maar onthouden op een intern geheugen de afgelegde routes. U sluit deze na gebruik aan op een computer en ziet dan door middel van Google Earth en Google Maps de afgelegde routes. Bij de GPS dataloggers wordt speciale software geleverd die het erg eenvoudig maakt de routes te bekijken en hier ook in te filteren zodat u bijvoorbeeld enkel de posities kunt zien waar het voertuig heeft stilgestaan. Een groot voordeel van de GPS dataloggers is dat het buiten eventuele batterijkosten geen gebruiks-- of abonnementskosten heeft. Verder zijn de nieuwste generatie GPS dataloggers ook geschikt gemaakt voor plaatsing onder het voertuig met magneethouder en beter GPS signaal. Het is moeilijk te zeggen welke variant nou het beste auto volgsysteem is omdat dit afhankelijk is van het gebruiksdoel en beschikbare budget. U kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen voor advies.

Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2019 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.8 / 10 = 99 beoordelingen