Mobiel traceren

Een mobiel of gsm traceren is voor particulieren eigelijk enkel mogelijk nadat er op de mobiel die men wil traceren software is geinstalleerd. U dient de mobiele telefoon dus eerst in bezit te hebben gehad en hier bepaalde software op hebben gezet voordat het traceren mogelijk is. Het traceren gaat dan middels een commando waarna de mobiele telefoon de GPS ontvanger aanzet om te 'kijken' waar die zicht bevindt en vervolgens per sms of internet de locatie doorstuurt. Ook is het bij sommige mobiele telefoon traceer software mogelijk neen bepaalde interval van de GPS positie in te stellen, zoals 1 x per uur.

 

blackberry traceren


Het traceren van gsm telefoons zonder hier vooraf software op te hebben gezet is niet mogelijk in Nederland door particulieren. Dit heeft verschillende redenen, maar heeft er vooral mee te maken dat de providers de locatie van de GSM masten niet vrijgeven. Enkel opsporingsinstanties krijgen toegang tot deze informatie en kunnen zo een mobiel traceren door te meten met welke GSM masten de mobiele telefoon verbinding maakt. 

 

Mobiel traceren met speciale software:
Er is nu wel software op de markt onder de naam: Spy-Phone software die het discreet opvragen van de GPS positie van de mobiele telefoon als optie heeft. Hierdoor kunt u dus de GSM telefoon als gps volgsysteem gebruiken en zo steeds zien waar de telefoon is. De complete lijst met optie's van deze software zijn:


- GPS locatie opvragen
- Geluiden in de ruimte van de telefoon opnemen
- Gesprekken opnemen
- SMS berichten onderscheppen

Met deze spy-phone software krijgt u dus complete inzage in het gebruik en locatie van de gsm telefoon. Lees hier meer over de spy-phone 

Installatie GPS tracking software gsm:
Het is nog niet mogelijk de GPS locatie's van mobiele telefoon op te vragen zonder eerst software op de GSM telefoon te installeren. Dit geldt zowel voor de gratis verkrijgbare anti-diefstal software als de meer professionele spy-phone software. U heeft dus de mobiele telefoon waar u de GPS locatie's van wilt hebben 2 a 3 uur nodig om detrack software correct te installeren en te testen.

 

Tracking software voor nieuwe gsm modellen leverbaar: 
De gsm telefoons waarop het mogelijk is gps tracking software te installeren zijn recent uitgebreid met meeste Blackberry, Android en zelf ook iPhone GSM toestellen. 

 

Je mobiel beveiligen tegen traceren:
Het idee dat het wisselen van een simkaart en telefoon het afluisteren van een gsm door politie, justitie of anders tegen gaat is niet juist. Dit heeft er namelijk mee te maken dat er bel groepen in een onderzoek worden opgezet, waar iedereen die meer dan x keer naar iemand van die groep beld wordt toegevoegd aan de lijst met gsm nummers die worden afgeluisterd.

Ook zijn er gsm telefoons te koop die bij het maken van een nieuw gesprek vabn imei nummer wisselen. Ondanks dat het tijd scheelt in het steeds kopen van een nieuwe gsm telefoon heeft dit verder geen meerwaarde.  

De enige geheel veilige manier om te bellen zonder afgeluisterd te worden is door het gebruik van cryptofoons die het gesprek versleutelen. Een groot nadeel van dit product is dat het enkel werkt als zowel degene die belt als gebeld wordt eenzelfde cryptofoon hebben.

 

Bekijk hier ons assortiment:  Cryptofoons

 

Hoe kunt u uzelf beveiligen tegen het bepalen van uw positie aan de hand van het GSM netwerk:?
Er zijn weinig dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen tegen het bepalen van de positie via het gsm netwerk. Een optie is het regelmatig wisselen van telefoon en/of nummer en het uitzetten van uw gsm telefoon en het verwijderen van de batterij kan ook. Hier zijn tevens speciale beveiligingshoesjes voor te koop die alle signalen van de gsm teelefoon afschermen.

Bekijk hier de productpagina van de: Security bag voor GSM telefoons

 

 


Google
Sitcon Betaalmogelijkheden Winkels

© 2007 - 2019 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.8 / 10 = 99 beoordelingen