Pepperspray

sort-descending
Pepperspray alternatief
  • Legaal te gebruiken in Nederland
  • Goed alternatief voor pepperspray
  • Makkelijk in gebruik en mee te nemen
  • Laat verdachte tot 3 dagen rood
Aanbiedingsprijs € 22,95 Normale prijs € 24,95
SKU: 7458

Op voorraad

Ook af te halen in 1 winkel
Ook af te halen in 1 winkel

1 product

Pepperspray wordt door veel mensen gezien als een goede manier om zichzelf of dierbaren te beschermen, maar is in Nederland en België niet legaal en zelfs strafbaar. Het kopen van pepperspray net over de grens in Duitsland is redelijk makkelijk te doen en het is zelfs online te bestellen, maar het in bezit hebben van pepperspray valt in Nederland onder de Wapen en Munitie wet en kan de drager een strafblad opleveren.

Hoe werkt het Pepperspray alternatief?

Na het verlaten van de spray uit het busje zal de rode verf vloeistof vrijwel direct na contact met het het gezicht zich omvormen tot een schuimige laag. Het beste is dit te vergelijken met het op schuimen van scheerschuim. Doordat de dader het zicht wordt ontnomen heeft u een vergrote kans dat hij zijn aanval zal staken om het schuim uit zijn gezicht en ogen te verwijderen, waardoor u kunt wegkomen. Verder geeft dit pepperspray alternatief een verhoogde opsporingskans, doordat de dader voor enkele dagen een rood gemarkeerd gezicht zal hebben. Dit zal zelfs na intensief wassen niet direct verdwijnen.

Alternatief voor de echte pepperspray

Doordat pepperspray niet is toegestaan, is dit ook niet zomaar verkrijgbaar. In Nederland en België is pepperspray verboden. In sommige andere Europese landen is dit product wel verkrijgbaar, omdat het hier ook ter zelfverdediging gebruikt mag worden. Wie pepperspray over de landsgrenzen koopt maar in Nederland gebruikt, is strafbaar. Het gaat zelfs zover dat u dit niet bij u mag dragen. Pepperspray kopen is dus niet zomaar mogelijk. Wie op zoek is naar een zelfverdedigingsmiddel, kan ook kiezen voor het alternatief voor pepperspray.

Het dragen van echt pepperspray is zoals boven beschreven een riskante bezigheid. Wel zoeken mensen een dergelijk product om zich veiliger te voelen en / of aan dierbaren ter bescherming mee te geven. Het enige legale alternatief voor pepperspray in Nederland en België is een zogenaamd schuimspray waarmee een belager in het gezicht kan worden gespoten net zoals bij pepperspray. In tegenstelling tot pepperspray is de stof niet bijtend maar kleurt deze voor enkele dagen het gezicht van de belager waardoor deze makkelijker door de Politie is op te sporen. Ook heeft het een afschrikkend effect wanneer de belager ineens een grote hoeveelheid verf schuim in het gezicht gespoten krijgt en heeft het de drager veelal een veiliger gevoel.

Is het pepperspray alternatief legaal te gebruiken?

Het door ons verkochte pepperspray alternatief is in Nederland te gebruiken mits u het enkel in situaties gebruikt waar u door een persoon wordt aangevallen. Bij willekeurig gebruik kan u wel strafbaar worden gesteld.

Dit product met rode verfstof is veilig in gebruik. Dit betekent dat het geen schadelijke gevolgen heeft, ook niet na enkele dagen. Dit pepperspray alternatief is legaal, mits u het alleen in noodsituaties gebruikt. Het is niet de bedoeling dat u dit te pas en te onpas op anderen toepast. Dankzij het compacte formaat (8,4 cm hoog) is deze veilige pepperspray gemakkelijk mee te nemen.

Is dit alternatief duurder of goedkoper dan de originele pepperspray? Dit is afhankelijk van het soort pepperspray. Het alternatief ligt op een gelijkwaardige prijs, waardoor deze niet veel afwijkt van de prijs van gewone pepperspray. U moet zich echter bedenken dat gewone pepperspray verboden is en u een hoge boete kan opleveren. Alleen al daarom is het pepperspray alternatief een stuk voordeliger.

Tip: draag het pepperspray alternatief bij u wanneer u zich niet veilig voelt. Vooral in drukke steden of in de avonduren/ nachtelijke uren loopt u meer kans op een ontmoeting met een belager.

Pepperspray alternatief kopen in de winkel

Het pepperspray alternatief is bij ons direct online te bestellen in de webshop. Ook kunt u langskomen in één van onze winkelsin Nederland om de pepperspray alternatief in het echt te zien.