Alarmsysteem installatie

Het installeren van een alarmsysteem is iets waar veel mensen tegen op zien en liever uitbesteden aan een expert. Hoewel de huidige systemen al een stuk makkelijker te installeren zijn moeten de sensoren natuurlijk nog wel worden opgehangen. Wij helpen u graag bij de alarm systeem installatie door dat of zelf te doen of een gecertificeerde expert voor u in te schakelen wanneer u in België woont. De onderstaande informatie is verder alleen van toepassingen wanneer u in Nederland woont.

Wat zijn de alarmsysteem installatie mogelijkheden?

Stel u heeft op onze website een bepaald alarmsysteem gezien welke u mogelijk wilt kopen. De installatie van dit alarmsysteem en de melders wilt u liever uitbesteden. U neemt dan hiervoor contact met ons op waar wij met u kijken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van installatie. Kunnen wij bijvoorbeeld al op afstand aan de hand van tekeningen of een omschrijving een inschatting van de werkzaamheden maken of moeten we hier toch voor langskomen. (Alleen in Nederland).

Een alarmsysteem zelf installaren of het laten doen?

Het zelf installeren van een alarmsysteem heeft natuurlijk als grote voordeel dat u geen kosten maakt aan de installatie, mits u natuurlijk het geschikte gereedschap heeft. De nadelen zijn dat u waarschijnlijk geen of zeer beperkte ervaring heeft met het installeren van een alarm en hoe de verschillende melders op te hangen. Door dit door een professional te laten doen bent u ervan verzekerd dat het alarmsysteem optimaal werkt en u er verder geen omkijken aan heeft.

De offerte

Aan de hand van de doorgenomen wensen zullen wij of één van onze gespecialiseerde partners u een offerte sturen met daarin een totaalplaatje voor de kosten van de alarmsysteem installatie en de benodigde componenten Veelal wordt er bij een degelijke offerte voor de installatie een tekening bijgevoegd waar de plaats en detectie gebied van de melders op staat ingetekend.

De uitvoering

Wanneer u akkoord gaat met de offerte van de alarmsysteem installatie zal er een afspraak worden gemaakt wanneer wij de installatie werkzaamheden zullen gaan uitvoeren. Veelal is de alarmsysteem installatie snel na het akkoord gaan op de offerte in te plannen en of staat deze datum al vermeld in de offerte. Op de dag van de installatie zal de overeengekomen componenten worden geinstalleerd en na de installatie zal u een demo worden gegeven van de werking van het alarmsysteem. Ook installeren wij voor u de App waarmee u op een smartphone of tablet het alarm kunt bedienen.

Onderhoudscontract

Om ook na de alarmsysteem installatie nog vele jaren van het aangelegde systeem te genieten adviseren wij u een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij wordt volgens een vastgesteld schema per jaar verschillend onderhoud gepleegd aan het alarmsysteem. Zo kunt u hierbij denken aan het updaten van de firmware, nalopen van de technische staat, reinigen van de onderdelen en eventuele kleine reparaties.

Nu een offerte aanvragen voor een alarmsysteem installatie

Wilt u meer weten over de alarmsysteem installatie mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per telefoon of per e-mail.

Offerte aanvraag