• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Op welke manier kan ik oplichting of bedrog bewijzen?

U kunt door allerlei partijen benadeeld worden. Zowel intern als extern! Heeft u te maken met frauduleuze praktijken van werknemers? Dan zijn deze niet langer welkom in uw bedrijf en krijgt u te maken met strafrecht en ontslag. Om dit te bewijzen is het belangrijk de juiste procedures te volgen. In dit artikel gaan we dieper in op het legaal verkrijgen van bewijsmateriaal.


Vastleggen van fraude

Vermoedt u dat er gefraudeerd of gestolen wordt door werknemers? Voorkom nog meer schade en leg het gedrag van deze werknemers vast. Het inzetten van beveiligingscamera’s of verborgen camera’s kunnen u hierbij helpen. Verborgen camera’s leggen beelden vast zonder op te vallen. Een tafelklok met ingebouwde camera of een rookmelder met camera, uw stelende werknemer valt door de mand. U kunt ook afluisterapparatuur gebruiken. Een losse of ingebouwde spionagezender registreert alle gesprekken. Het is zelfs mogelijk telefoongesprekken af te luisteren en het gebruik van telefoons te controleren. Hiervoor zet u controlesoftware in en kan het telefoongedrag van uw personeel worden gemonitord. Denk aan bellen, e-mailen en andere apps die men gebruikt. Fraudezaken komen zo sneller aan het licht. Dit bewijs mag u opvoeren in een rechtszaak!


Oplichting of bedrog bewijzen

Een verdachte is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Bent u opgelicht door een bedrijf of rechtspersoon? Strafrechtelijk vervolgen is alleen mogelijk met voldoende bewijs. Leg daarom alle gedragingen van een oplichter vast, dit betreft ook afspraken die u met een oplichter heeft gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een zogenaamd bedrijf dat u belt en vraagt om de bevestiging van uw gegevens. Dit is vaak ten behoeve van een vermelding op het internet of in een speciale gids. Bij bevestiging gaat u stiekem akkoord met een offerte en ontvangt hier een factuur voor. Neem het telefoongesprek op en verzamel bewijsmateriaal met een voicerecorder of speciale telefoonrecorder. Ook wanneer u onverwacht wordt opgelicht kunt u dit op deze manier later nog bewijzen.


Fraude met bedrijfsvoertuigen

Een veelvoorkomende vorm van fraude is het ongeoorloofd gebruik van bedrijfsvoertuigen. Dit kan u duur komen te staan, controleer uw personeel daarom door middel van een GPS-tracker. Hiermee registreert u de huidige locatie van uw voertuig en GPS-locaties van de laatste 30 dagen. U houdt meer toezicht op het gebruik van een bedrijfsvoertuig, daarnaast is ongeoorloofd gebruik eenvoudig te bewijzen.


Wettig en overtuigend bewijs

Houd bij het maken van opnames rekening met de privacywet. U mag niet zomaar stiekem iemand op beeld of geluid vastleggen. Heeft u vermoedens van fraude of oplichting en bent u hier het slachtoffer van? Dan heeft u zwaarwegende redenen om iemand in zijn gedragingen te volgen. In dit geval wordt het bewijs vaak toegestaan door de rechtbank. Zet daarom alle mogelijke hulpmiddelen in, dit voorkomt problemen bij het aanleveren van bewijsmateriaal. Bewaar het bewijsmateriaal echter niet langer dan noodzakelijk. Dat mag niet! Meer weten? Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 185 beoordelingen