• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Prive-detective inhuren: aan welke eisen moet een detectivebureau voldoen?

Steeds meer mensen gaan over tot het inhuren van een prive detective bureau om bewijs te verzamelen in bedrijfsmatige en prive zaken. Voordat u echter overgaat tot het inschakelen van een prive-detective is het van belang te weten aan welke eisen een particulier detectivebureau moet voldoen.

Eisen prive-detective bureau:
Alle particuliere prive detective bureaus die in Nederland diensten willen aanbieden dienen aan de onderstaande eisen te voldoen. Wanneer u er over denkt om een prive-detective in te huren om een onderzoek te doen is het sterk aan te raden te controleren of het detectivebureau aan deze gestelde eisen voldoet. Er worden namelijk, op websites zoals marktplaats, maar ook op professioneel uitziende webpagina's privédetective diensten aangeboden door mensen of bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Dit kan problemen opleveren met latere rechtsgeldigheid van een rapportage bij een eventuele rechtszaak, maar veelal is ook het daadwerkelijk prive-detective onderzoek van lagere kwaliteit.

Vergunning van het Ministerie van Justitie:
Alle particuliere prive-detective bureaus dienen in het bezit te zijn van een vergunning. Wanneer er aan een prive-detective bureau een vergunning is toegekend krijgt dit bedrijf een POB nummer toegewezen. U kunt er in ieder geval van uit gaan dat een dergelijk detectivebureau zich aan bepaalde wettelijke eisen houdt. Wanneer dit niet het geval is kan namelijk dit bureau zijn vergunning verliezen.

Aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens:
Een particulier prive-detective bureau dient aangemeld te zijn bij het college bescherming persoonsgegevens. In de praktijk betekend dit dat het prive-detective bureau de richtlijnen van deze organisatie dient na te leven en dit door het CBP wordt gecontroleerd. Zo worden aan detectivebureaus door dit orgaan bepaalde eisen gesteld die betrekking hebben op privacy en de bewaarduur en wijze van persoonsgegevens.

Prive-detective in het bezit van een diploma:
Wanneer een prive-detective bureau aan de bovenste 2 eisen voldoet kunt u er vanuit gaan dat het bureau in ieder geval aan de voorwaarden voldoen die aan een bedrijf worden gesteld. Wel is het aan te raden hierbuiten te controleren of de personen die dit bedrijf inzet op het door u gegeven onderzoek in het bezit zijn van de benodigde diploma's. Prive-detectives dienen namelijk een diploma 'particulier onderzoeker' te hebben om een legitimatiebewijs particulier recherchebureau te krijgen.

Legitimatiebewijs particulier detectivebureau:
Wanneer een privé-detective in het bezit is van het vereiste diploma kan deze een legitimatiebewijs particulier recherchebureau aanvragen. Dit wordt ook wel 'gele pas' genoemd en heeft een geldigheid van 3 jaar. Zonder deze pas mag een prive-detective geen onderzoekswerkzaamheden verrichten. Controle hierop is aan te raden, omdat de tegenpartij of rechter in een rechtszaak om overhandiging van deze pas kan vragen.

Persoonlijk intake gesprek:
Wanneer u op het punt staat om een prive detective bureau in te schakelen en u heeft een groter onderzoek dan enkel wat uitzoekwerk, dan is het te adviseren een persoonlijk intake gesprek te houden. In dit gesprek krijgt u een gevoel bij de kwaliteit van het bureau en kunt u ook vragen naar de resultaten in vergelijkbare zaken. Ook is het vaak een indicator of een prive detective bureau in een eigen pand zit of in een verzamelgebouw of geen eigen locatie heeft.

Wat kost het inschakelen van een privé detectivebureau?
Het inhuren van een prive-detective bureau gaat meestal op basis van een uurtarief. Hoewel er ook wel eens recherche zaken op aanname worden gedaan is dit toch niet gangbaar in deze markt. Gemiddeld rekenen prive detective bureaus tussen de 65 en 115 euro per uur. Buiten een gewoon verschil in prijsstelling worden er ook veelal verschillende uurtarieven gerekend voor bepaalde werkzaamheden. Zo wordt het interviewen van bijvoorbeeld personen tegen een hoger tarief gefactureerd dan het observeren van een bepaalde locatie.

Werkgebied:
Hoewel op vele websites van prive-detective bureaus gepromoot wordt met landelijke of zelfs internationale dekking is het in de praktijk natuurlijk zo dat de medewerkers en het bureau ergens gevestigd zijn. Kijk daarom goed naar de fysieke vestigingsadressen van het prive detective bureau. Wanneer een bureau voor een onderzoek elke dag 2 uur enkele reis moet maken kan dit in de praktijk nadelig zijn voor het onderzoek, omdat er bijvoorbeeld niet ad hoc kan worden gereageerd.

Internationale opdrachten:
Wanneer u een prive detective onderzoek in het buitenland heeft is het ook mogelijk hiervoor een Nederlands bureau in te schakelen. Het voordeel voor u dat er lokaal contact is en een bedrijf heeft waar u op kan terugvallen. Wel is het van blang na te gaan of het prive detectivebureau de juiste contacten en samenwerkingen heeft in het land waar u de opdracht wilt laten uitvoeren.

Advies voor een gerenommeerd prive-detective bureau:
U kunt ons benaderen per telefoon op 030-6303631 voor het adviseren van een gerenommeerd privé detective bureau in uw regio.

 

Delen:

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2022 - Sitcon