• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007

Service van Sitcon - Gino

Filteren

Beveiligingscamera's

Met een beveiligingscamera beschermt u uw en andermans eigendommen. U houdt eenvoudig toezicht op de woning, het terrein of het bedrijfspand. Camera beveiliging online kopen vraagt de nodige voorbereiding. Kies voor kwaliteit en zekerheid bij het kopen van een beveiligingscamera, zodat eventuele indringers of vandalen goed op beeld staan. Denk aan extra functies zoals nachtzicht, audio-opname en de mogelijkheid tot aansluiting op het LAN of wifi netwerk. Bij Sitcon vindt u de meest geschikte camera voor iedere situatie en locatie draadloos en bekabeld.

Neem alleen op om persoonlijke eigendommen te beschermen en niet om de privacy van mensen, dieren, goederen te schenden. Wil je opnemen met een verborgen camera? Ga dan naar onze pagina over spy camera’s.

Een camerasysteem of stand-alone camera kiezen?:

Met een camerasysteem wordt bedoeld dat het product uit meerdere onderdelen is samengeteld. Zo is er een recorder welke de basis vormt van het camerasysteem waar vervolgens draadloos of bekabeld één of meerdere camera´s op worden aangesloten. De voordelen van een camerasysteem zijn dat het zeer stabiel werkt en uw zelf de volledige controle heeft over de manier waarop u het systeem instelt. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen of u het systeem met het internet verbindt en of en hoe de opslag plaatsvindt. Een stand-alone camera heeft zoals de naam al zegt alles in de camera zelf zitten en werkt veelal met Wi-Fi of een simkaart en slaat de beelden op in het (SD kaart) geheugen of in de Cloud. Een stand-alone camera heeft als voordeel dat deze vaak voordeliger zijn in aanschaf dan een camerasysteem en snel zijn te installeren.

Een draadloos of bekabeld systeem kiezen?:

De draadloze camerasystemen zijn de laatste jaren steeds meer aan populariteit aan het winnen vanwege de relatief eenvoudige installatie. Hadden de eerdere generaties draadloze camera's nog het nadeel dat er veel storing in de beelden was wanneer er een muur of raam tussen de ontvanger stond, is dit met de komst van de digitale draadloze camera's en de powerline adapter techniek niet meer van toepassing. Hoewel de digitale draadloze camera's best een muurtje of raam tussen de ontvanger kunnen hebben blijft nog steeds de maximale afstand beperkt tot zo'n 30 meter. Bij het gebruik van de powerline adapters werkt nu een draadloos systeem net zo stabiel als een bekabelde variant. Dit komt omdat de powerline adapters de bestaande stroomkabels gebruiken en een deel van de beeld en camera voeding overdracht door de stroomkabels wordt gedaan. Feitelijk heeft het hele traject dus een kabel, maar met de voordelen van een draadloos systeem. Hoewel met de komst van de verbeterde draadloze techniek een veel nadelen van een draadloos camerasysteem zijn weggenomen blijft een bekabeld camerasysteem de meest veilige keuze. Tussen de recorder en de camera's zit een kabel die zowel het beeld als de camera voeding doorgeeft, waardoor meer één kabel nodig is.

Stap 1: welke beveiligingscamera’s heb je nodig?

Een vraag die wij vaak krijgen: hoeveel beveiligingscamera’s heb ik nodig? Een vraag die lastig is te beantwoorden. Aangezien ook het type bewakingscamera een rol speelt. Stel je bij het samenstellen van een systeem daarom de volgende vragen:

 • Wat heb je voor netwerk?

Werk je met fysieke internetkabels of losse WiFi-punten? Is er sprake van een sterke internetverbinding of zijn er zwakke punten waar er geen of nauwelijks internet is? Tijdens het keuzeproces is het goed om hier alvast rekening mee te houden. Ben je bereid om het netwerk te verbeteren? Door kabels te verleggen of extra WiFi-punten aan te leggen? Dan is het raadzaam om hier ook goed over na te denken. Zo is het mogelijk om een PowerLine Adapter te werken. Waarbij je met de Power over Ethernet (POE) techniek werkt. En er een internetverbinding via het elektriciteitsnetwerk mogelijk is. Zo weet je zeker dat alle beveiligingscamera’s straks werken. En geniet je direct van haarscherpe beelden!

 • Wil je het systeem later uitbreiden?

Kijk na hoeveel kanalen een recorder heeft. Per kanaal is er één beveiligingscamera aan te sluiten. Zowel bij analoge als digitale systemen is er een maximaal aantal camera’s om aan te sluiten. Lukt het niet om een bestaand systeem uit te breiden? Dan heb je een extra systeem met nieuwe kanalen nodig. Ook is het mogelijk om een beveiligingscamera zonder recorder te kiezen. Dit heet een standalone bewakingscamera.

 • Wat wil je binnen in beeld brengen?

Binnen breng je dierbare bezittingen in beeld. Heb je een huisdier of kinderen? Ook deze breng je in beeld met een bewakingscamera voor binnen.

 • Wat wil je buiten in beeld brengen?

In de buitenomgeving is het fijn om zowel voor als achter een beveiligingscamera te hebben. Mis je aan de zijkant beeld? Overweeg dan om ook daar extra camera’s op te hangen.

 • Wil je ‘s nachts beelden opnemen?

Om ‘s nachts beelden op te nemen is het belangrijk om voor een beveiligingscamera met infraroodverlichting te kiezen. Dit zijn beelden in het zwart-wit. Door het hoge contrast zijn gezichten vaak goed te herkennen. Wil je met alle beveiligingscamera's ‘s nachts opnemen? Of slechts een deel? Maak deze keuze bij het samenstellen van een systeem.

 • Wil je bij de voordeur opnames maken?

Ook bij de voordeur is het fijn om een camera op te hangen. Een deurcamera of deurspion. Dit schept een veilig gevoel en is ideaal wanneer er iemand aan de voordeur staat bij afwezigheid. Met een deurcamera zie je wie er staat en is het mogelijk om iemand op afstand te woord te staan. Alsof je een kort videogesprek met iemand hebt. Zoals ook met Skype, Zoom en Facetime mogelijk is.

Stap 2: welke specificaties zijn belangrijk?

Het klinkt belangrijk als we het hebben over: beeldresolutie, kijkhoek of opslagcapaciteit. Toch is het goed om dit in de juiste context te zien. Want heb je haarscherpe 4K-beelden nodig om te zien of er iemand in de winkel is? Is een opslagcapaciteit van 2 terabyte zinvol als je de camerabeelden op Dropbox opslaat en is een ruime kijkhoek belangrijk bij het in de gaten houden van een klein voertuig?

Wat betreft de beeldkwaliteit van een camera let je op:

Kiezen tussen dome of bullet beveiligingscamera’s?

Ieder beveiligingscamera systeem heeft zijn eigen voordelen en specifieke eigenschappen, zo ook dome en bullet camera’s. Dome camera’s zijn bijzonder geschikt wanneer u last heeft van vandalisme. Deze koepelvormige camera’s zijn namelijk niet stuk te krijgen. Bovendien is het onmogelijk om te ontdekken in welke richting de lens gericht is en dus om aan het beeld te ontkomen. Verder bieden dome camera’s de volgende voordelen:

 • Discreet – blenden in met de omgeving
 • Draaiende camera met een brede hoek
 • Te gebruiken als camera in huis en buiten
 • Weerbestendig
 • Verkrijgbaar met nachtzicht

De bullet camera dankt zijn naam aan zijn cilindrische vorm die ook wel doet denken aan een kogelhuls. Als een van de bekendste types camera beveiliging functioneren ze als een afschrikmiddel. Uit onderzoek blijkt dat bullet camera’s een terrein of gebouw tot een minder aantrekkelijk doelwit voor inbraak maken. Bovendien kunnen dankzij de vorm van de camera grotere lenzen gebruikt worden voor goed zicht op langere afstanden. Bullet camera’s hebben de volgende voordelen:

 • Verder zicht (dan dome camera’s)
 • Makkelijk te installeren
 • Te gebruiken als camera in huis en buiten
 • Weerbestendig
 • Verkrijgbaar met nachtzicht

Resolutie

Kies voor een bewakingscamera met de juiste resolutie. Afhankelijk van de manier waarop je een camera gebruikt, past daar een bepaalde kwaliteit bij.

Meestal nemen camera’s op in HD. Dit is voldoende om iemand te herkennen op camerabeelden. Wanneer je digitaal inzoomt, zijn de mogelijkheden iets beperkter. Hierbij loop je al snel tegen grenzen aan en wordt het beeld pixelachtig. Het grote voordeel van HD is de lagere opslagcapaciteit die deze kwaliteit vergt. Daarnaast is het gemakkelijker om de beelden via het internet te streamen en is de kans op storingen kleiner bij een zwakke internetverbinding. Het formaat van HD-camera’s is vaak een stuk kleiner. Zelfs voor verborgen camera’s is het mogelijk om met deze beeldresolutie te werken.

Wil je er zeker van zijn dat kentekens of gezichten op afstand lezer blijven? Ga voor een hogere beeldkwaliteit. Steeds vaker zie je Full HD of Ultra HD. Houd er rekening mee dat dit extra opslagcapaciteit vergt. En er een stevige internetverbinding benodigd is om deze beelden te stream. Met Full HD of Ultra HD is het mogelijk om ook op afstand zicht te houden. Dit helpt om kentekens te lezen, digitaal in te zoomen en iemands gezicht op afstand te herkennen.

Voor de meeste toepassingen is HD ruim voldoende. Vind je het fijn om naar scherpere beelden te kijken of heb je dit gewoonweg nodig om de veiligheid te garanderen? Ga dan voor Full HD of Ultra HD bewakingscamera’s.

In sommige gevallen is de resolutie op een andere manier gespecificeerd:

Beeldkwaliteit

Resolutie

Pixels

Totaal

HD (High Definition)

720p

1.280 x 720

Naar schatting 1 miljoen pixels.

Full HD

1080p

1.920 x 1.080

Naar schatting 2 miljoen pixels.

Ultra HD

4K

3.840 x 2.160

Naar schatting 8 miljoen pixels.

Wat levert dit concreet op aan kwaliteitsverschil? Test het eens uit en bekijk een video op YouTube. Hier zie je concreet welke verschillen er zijn als het om de beeldkwaliteit gaat.

Kijkhoek

De kijk- of beeldhoek gaat erover hoeveel je vanuit een lens ziet. Het menselijke gezichtsveld is ongeveer 160 graden. Dit bereik je met twee ogen. Bij beveiligingscamera’s is dit afhankelijk van de cameralens. Het reikt tussen de 60 en 190 graden. Het verschil in kijkhoek wordt bepaald door de diameter van de lens. Hoe groter de diameter van de lens hoe smaller en meer ingezoomd de kijkhoek is. De meeste beveiligingscamera´s met vaste cctv lenzen hebben een 3,6 mm lens. Een 3,6 mm lens is ontworpen om een kijkhoek te geven van 72 graden. Wanneer je precies de kijkhoek moet kunnen instellen is het aan te raden een beveiligingscamera te kiezen met een varifocal cctv lens, omdat deze te stellen zijn tussen vaak 2,8 en 12 mm.

Nachtvisie

Het is een mythe dat inbrekers voornamelijk ‘s nachts actief zijn. Sterker nog: de meeste inbraken vinden plaats bij daglicht. Toch is het prettig als er ook ‘s nachts voldoende zicht is of in ruimtes waar er geen verlichting en daglicht aanwezig is. Zoals een kelder of garage.

Hier maak je opnames door nachtvisie te gebruiken. Infrarood heet dit, een techniek waarmee je in de nacht beelden vastlegt. Infraroodverlichting is zichtbaar met een infraroodcamera en met het menselijke blote oog onzichtbaar. Infrarood is vaak afgekort als IR. Let er op tot hoeveel meter het nachtzicht reikt en meet hoeveel je nodig hebt. Per beveiligingscamera verschilt dit.

Opslagcapaciteit en dataverbruik

Een video vergt veel opslagcapaciteit en dataverbruik. Zeker als het om HD, Full HD of Ultra HD gaat. Dit hoeft gelukkig geen beperkingen op te leveren. Het opslaan en verzenden van informatie is sneller en voordeliger dan het ooit geweest is. Bereken zelf welke internetverbinding en opslag je nodig hebt. Zo weet je exact welke kosten gepaard gaan met de opslagcapaciteit of het dataverbruik.

IP-camera’s draaien in principe via het lokale netwerk en verbruiken daardoor alleen data of opslagcapaciteit bij het maken van opnames of door op afstand beelden te bekijken.

Resolutie

Dataverbruik en opslagcapaciteit

HD - 720p

Is relatief zuinig: 0,9 GB per uur. *

Full HD: 1080p / 2K

Gebruikelijk voor videobestanden: 1,5 GB / 3 GB per uur. *

Ultra HD - 4K

Verbruikt veel data en opslag: 7,2 GB per uur. *

* Dit is een richtlijn om rekening mee te houden. Ook het aantal bewakingscamera’s en technische specificaties zoals comprimeren zijn van invloed.

Voor Full HD in 1080p is ongeveer 500 GB per bewakingscamera voldoende om bij beweging op te nemen. Om opgenomen beelden terug te zien is het belangrijk om beeldmateriaal op tijd veilig te stellen. Bij de meeste systemen schrijft het systeem zich namelijk vanzelf over als alle opslagcapaciteit benut is. Wil je live zien wat er gebeurt? Dan is er alleen dataverbruik op het moment dat je streamt. Doe je dit via een WiFi-verbinding of 4G-verbinding? Let er op dat het dataverbruik binnen de limieten van jouw provider blijft.

Stap 3: hoe installeer je beveiligingscamera’s?

Het volgende is belangrijk:

 • De locatie van een camera met internetverbinding. Plaats een draadloze camera waar de verbinding sterk genoeg of waar er een fysieke internetkabel is om het systeem op aan te sluiten. Is er een stroomkabel aanwezig of heb je een camera met accu? Ook hier denk je vooraf al aan. Schakel eventueel een installateur in om de bekabeling op een professionele manier weg te werken.
 • Stel de bewegingsdetectie van bewakingscamera’s op de juiste manier in. Test even wat het best voor je werkt. Eigenlijk wil je alleen beelden opnemen als er een mens of dier actief is. Soms staat het systeem te losjes ingesteld en slaat het systeem al beelden op wanneer een boom of struik beweegt. Heb je beveiligingscamera’s voor binnen? Dan hoef je meestal niets aan te passen. Is er ‘s nachts voldoende zicht? Test dit uit wanneer je ‘s nachts opneemt.
 • Beschik je over voldoende beveiligingscamera’s of is er uitbreiding noodzakelijk? Denk er goed over na wat er in beeld is. Het zou zonde zijn als je een inbraak of andere criminele activiteit mist.

Privacy met betrekking tot beeldopnames (filmen)

Het maken van beeldenopnames is in beginsel alleen toegestaan ter bescherming van eigendommen, werknemers en klanten. U mag niet zomaar de openbare weg filmen, tenzij dit noodzakelijk is. U bent verplicht om kenbaar te maken dat er bewakingscamera’s aanwezig zijn. Dit doet u middels een waarschuwingsbord of sticker bij de toegangsdeur of voordeur. Het is niet toegestaan om camera’s in toiletgebouwen, badkamers, omkleedruimtes of pashokjes te hangen.

Bewaar beeldopnames niet langer dan noodzakelijk met een maximum van vier weken. De regels met betrekking tot dat de privacy vindt u terug in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wat is de garantie en levertijd van de beveiligingscamera’s?

Heeft u de keuze gemaakt om uw woning, bedrijf of grond te beveiligen en een beveiligingscamera te kopen? Sitcon staat vandaag nog voor u klaar. De meeste camera's kunnen wij direct vanuit voorraad leveren. Bestelt u voor 17:00 uur, dan verzenden wij de producten dezelfde dag nog. Neemt u gerust de tijd om uw model te beoordelen, want u heeft maar liefst 14 dagen bedenktijd.

Productfilter gebruiken om de juiste camera te vinden:

Met onze productfilter kunt u in enkele stappen de selectie van camera's die aan uw wensen voldoen inperken en zo een betere keuze maken. Klikt u hiervoor op op uw mobiel op de button "Filter" en op de desktop staan de filers weergegeven aan de linkerkant van de pagina.

Persoonlijk advies

Nog een andere vraag of suggestie over beveiligingscamera's? Stuur een bericht naar support@sitcon.nl of bel +31 306 303 631. Wij bespreken graag met u de wensen en laten graag zien welke mogelijkheden er zijn. U bent natuurlijk ook van harte welkom in één van onze winkels voor advies.

...Lees meer ...Lees minder
per pagina

11 producten

Sorteren
per pagina

11 producten

Sorteren
 1. Mobiele camera set - Pinhole
  Mobiele camera set - Pinhole
  • Complete waterproof set met:
  • 4G router, SD kaart recorder,
  • pinhole camera en accu´s
  • Incl. Smartphone met APP
  € 2.299,95
  SKU: 7588
  Op voorraad
  Ook af te halen in 2 winkels
  Ook af te halen in 2 winkels
 2. Advies nodig?

 3. 4G Beveiligingscamera SMART
  4G Beveiligingscamera SMART
  Waardering:
  100%
  • APP voor iOS en Android
  • Beveilig locaties zonder internet
  • Tot 25 meter nachtzicht
  • Tot 128 GB SD kaart ondersteuning
  Normale prijs € 549,95 Aanbiedingsprijs € 499,95
  SKU: 7647
  Op voorraad
  Ook af te halen in 2 winkels
  Ook af te halen in 2 winkels
 4. 4G Pinhole spy camera set PRO
  4G Pinhole spy camera set PRO
  • Met elke 4G simkaart te gebruiken
  • Voor binnen en buiten geschikt
  • Filmen door glas mogelijk
  • Plug & Play in te stellen via APP
  € 649,95
  SKU: 7747
  Op voorraad
  Ook af te halen in 1 winkel
  Ook af te halen in 1 winkel
 5. Op zoek naar passend
  advies
  ? Bel ons nu
  030-6303631

  Bezoek onze winkels in
  Utrecht, Amsterdam
  of Maaseik

 6. 4G Buitencamera met zonnepaneel EASY
  4G Buitencamera met zonnepaneel EASY
  • Zonnepaneel met accu
  • SD kaart & Cloud opslag
  • Werkt op (pre-paid) simkaart
  • Push melding via APP
  Normale prijs € 899,95 Aanbiedingsprijs € 599,95
  SKU: 7767
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 7. 3G Beveiligingscamera binnen EASY
  3G Beveiligingscamera binnen EASY
  Waardering:
  100%
  • APP voor iOS en Android
  • PIR bewegingsensor
  • Tot 10 meter nachtzicht
  • Tot 64 GB SD kaart ondersteuning
  Normale prijs € 299,95 Aanbiedingsprijs € 199,95
  SKU: 7809
  Op voorraad
  Ook af te halen in 2 winkels
  Ook af te halen in 2 winkels
 8. Bezoek onze winkels in
  Utrecht, Amsterdam
  of Maaseik

 9. Mini buitencamera set - 4G
  Mini buitencamera set - 4G
  • Met elke 4G simkaart te gebruiken
  • Voor binnen en buiten geschikt
  • Filmen door glas mogelijk
  • Plug & Play in te stellen via APP
  € 549,95
  SKU: 7845
  Op voorraad
  Ook af te halen in 1 winkel
  Ook af te halen in 1 winkel
 10. Mobiele camera set - Box + zoom lens
  Mobiele camera set - Box + zoom lens
  • Complete observatie set
  • Tot 200 meter zoom bereik
  • 4G simkaart verbinding
  • Tot 3 dagen werking op accu
  € 3.999,95
  SKU: 7896
  Op voorraad
  Ook af te halen in 1 winkel
  Ook af te halen in 1 winkel
 11. 4G Buitencamera PTZ SMART
  4G Buitencamera PTZ SMART
  • Werking op 4G simkaart
  • Push notificatie bij beweging
  • iOS & Android APP
  • Opname op SD kaart
  € 349,90
  SKU: 8178
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 12. Totaal
  4G Binnencamera PTZ SMART
  • Werking op 4G simkaart
  • Push notificatie bij beweging
  • iOS & Android APP
  • Opname op SD kaart
  € 299,90 Normale prijs € 349,90
  SKU: 8179
  Op voorraad
  Ook af te halen in 3 winkels
  Ook af te halen in 3 winkels
 13. 4G Buitencamera met zonnepaneel ELITE
  4G Buitencamera met zonnepaneel ELITE
  • Zonnepaneel met accu
  • Dahua 4G Bullet camera
  • Werkt op (pre-paid) simkaart
  • Push melding via APP
  € 1.998,00
  SKU: 7936
  Op voorraad
 14. 4G PTZ camera met zonnepaneel ELITE
  4G PTZ camera met zonnepaneel ELITE
  • Zonnepaneel met accu
  • Dahua PTZ 4G camera
  • Werkt op (pre-paid) simkaart
  • Push melding via APP
  € 2.298,00
  SKU: 7937
  Op voorraad
per pagina

11 producten

Sorteren
 • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen