• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Alarmsystemen voor thuis volgens de consumentenbond

Wat zijn de beste alarmsystemen voor thuis volgens de Consumentenbond? Inbraakpreventie is belangrijk. De Consumentenbond geeft hier regelmatig tips over. Daarnaast bekijken ze regelmatig welke alarmsystemen veilig zijn. Het komt namelijk regelmatig voor dat een alarmsysteem gehackt wordt. Dat is natuurlijk geen goede zaak, daarom laten we zien welke alarmsystemen voor thuis de beste keuze zijn.

Inbrekers buiten houden

De Consumentenbond is er duidelijk over: houd inbrekers buiten. Met inbraakpreventietips kom je al een heel eind. Belangrijk is om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Draai altijd de deur op slot als je weggaat. Sluit ook alle ramen, niet vergeten! Zorg er daarnaast voor dat de woning een bewoonde indruk maakt. Haal altijd sleutels van de binnenkant van de deur en laat geen ladders of afvalcontainers tegen de gevel staan. Een beveiligingscamera werkt preventief, ook wanneer het om een dummy gaat. Wil je inbrekers buiten houden of op heterdaad betrappen, ga dan voor een alarmsysteem voor thuis.

Alarmsystemen voor consumenten

De Consumentenbond heeft twee alarmsystemen voor thuis getest. Dit waren de Eminent EM8710 en Gigaset Elements. Ze lieten er ethische hackers op los. Naar aanleiding hiervan werden er een aantal tekortkomingen aangetroffen. Zoals het feit dat hackers toegang hadden tot het signaal van de afstandsbediening of de tags. Opvallend is dat de fabrikanten de kwetsbaarheden niet ernstig genoeg vonden om er iets mee te doen. Zonde want zo koopt u zeker niet het beste alarmsysteem voor thuis.

Compleet alarmsysteem voor thuis

Een compleet alarmsysteem bestaat uit een basisstation, sensoren en een mobiele app. Via iPhone of Android toestel ontvangt u bewegingsmeldingen en waarschuwingen. U kunt dit alarmsysteem optioneel aansluiten op een meldkamer. Bij zorgverzekeringen is dit zelfs vereist. Een compleet alarmsysteem voor thuis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij is het belangrijk dat u voor de beste kwaliteit gaat. Het systeem werkt bekabeld op de router en simkaart of op IP en simkaart. Een en ander hangt van het model af. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar voor een bedrag tussen de € 150 en € 500.

Consumentenbond informeert over onveilige Chinese camera’s

Een alarmsysteem voor thuis is een prima keuze, maar let op met onveilige Chinese IP camera’s. Hiervoor waarschuwde de Consumentenbond in mei 2020. Duizenden Nederlandse IP camera’s zijn gevoelig voor hackaanvallen. Hierdoor kan een aanvaller met de camera meekijken of het wachtwoord wijzigen. Het gaat met name om IP camera’s die met de CamHi-app werken. Deze app is ontwikkeld door de Chinese fabrikant HiChip.

Alarmsysteem of videobewaking?

Wat is beter: een alarmsysteem of videobewaking? De Consumentenbond heeft het met name over een compleet alarmsysteem voor thuis, dit biedt de beste beveiliging. Bewakingscamera’s houden toezicht en werken preventief. Bij een eventuele inbraak is het wel praktisch wanneer er bewakingsbeelden aanwezig zijn. Dit vergroot de pak

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen