• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Aandachtspunten bij bewakingscamera installateur inhuren

Op zoek naar een bewakingscamera installateur? Het is niet alleen goed dat u voor een kwalitatief beveiligingssysteem zorgt: de installateur is net zo belangrijk. Met een professionele installatie bent u verzekerd van een goede werking van de beveiligingscamera's. Bekijk de aandachtspunten wanneer u een monteur of installateur inhuurt.

Professionele installatie

Laat bewakingscamera’s altijd door een professionele installateur uitvoeren. Vooral wanneer u een certificaat politiekeurmerk veilig wonen of Borg certificaat aanvraagt, moet dit door een erkend installateur gebeuren. Kies in deze gevallen zeker niet voor een algemene klusser: u kunt dan geen officieel certificaat aanvragen.

Installatiekosten en voorrijkosten

Vraag vooraf naar de installatiekosten. Koopt u de bewakingscamera set bij de installateur, dan zitten de installatiekosten vaak in de totaalprijs verwerkt. Dit ziet u terug in de hogere verkoopprijs: voor niets gaat de zon op. Bespaar op de kosten en ga voor voordelig geprijsde beveiligingscamera’s. Dit kan u al snel enkele tientjes tot meer dan €1000 schelen. Voor dit geld huurt u een professionele installateur. Op de eindstreep houdt u ook nog eens geld over.

Let ook goed op de voorrijkosten, die vaak apart in rekening worden gebracht. Op een offerte moet altijd de btw vermeld staan. Is dit niet het geval, vraag dan om een nieuwe offerte.

Extra service en uitsluitingen

De installatie van beveiligingscamera’s moet goed gebeuren. Mocht het ergens misgaan, dan moet de installateur dit herstellen of vergoeden. Is er extra service mogelijk? Veel installateurs geven gedurende 3 maanden een garantie op het geleverde werk. Mocht er in deze periode iets defect raken, dan komt de installateur dit repareren.

Onder uitsluitingen vallen opzettelijke vernielingen, brandschade en stormschade. Ook wanneer beveiligingscamera's door diefstal kwijtraken maakt u geen aanspraak op deze service.

De garantie op beveiligingscamera’s

De garantie op camera’s ligt niet bij de installateur maar bij het bedrijf of de fabrikant waar u de beveiligingscamera’s koopt. Mocht er dus iets mis zijn met de camera of recorder zelf en niet met de montage of installatie, dan neemt u contact met de winkelier/ fabrikant op. Alleen wanneer de bewakingscamera's bij het installatiebedrijf besteld zijn, is deze ook verantwoordelijk voor reparatie of service binnen de garantietermijn.

Hulp bij het instellen van de camera's

De installateur/ monteur hangt niet alleen de beveiligingscamera’s op, ook zorgt deze voor de juiste aansluiting en instellingen. Nu kan het natuurlijk voorkomen dat u de instellingen wilt aanpassen, of dat er iets misgaat met de aansluiting. Veel installatiebedrijven geven gedurende 6 tot 12 maanden gratis hulp op afstand. Dit betekent dat u altijd contact mag opnemen, waarna het installatiebedrijf u van raad en advies voorziet. Omdat niet alle installatiebedrijven deze hulp op afstand aanbieden, is het wel belangrijk om hierop te letten.

Meerdere offertes aanvragen

Klantvriendelijkheid, vakkundigheid en extra service of hulp: belangrijke aandachtspunten. Toch speelt ook de prijs een rol. Van zeer goedkoop tot buitenproportioneel duur: er is veel prijsverschil tussen de verschillende installatiebedrijven. Vraag daarom meerdere offertes bij verschillende installateurs aan. Vergelijk deze met elkaar en let goed op bijkomende kosten.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 202 beoordelingen