• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Kinderen in de gaten houden met een GPS tracker

Kinderen in de gaten houden met een GPS tracker

De schrik van elke ouder: uw kind verdwaalt of ontsnapt aan uw aandacht. Dankzij een GPS tracker is het mogelijk om uw kind direct te lokaliseren. Bij problemen of wanneer het kind hulp nodig heeft kan hij of zij de SOS knop indrukken. Met de meeluisterfunctie luistert u live mee.  

Zo werkt de GPS tracker

Een GPS tracker/kindertelefoon is voorzien van een ingebouwde GPS ontvanger en GSM module. In de module plaatst u een simkaart met voldoende beltegoed. Wilt u de locatie van het kind opvragen, dan stuurt u een sms-bericht naar het mobiele nummer van de simkaart. U ontvangt vervolgens een sms-bericht met de coördinaten van de locatie. Via de Google Maps-link ziet u direct waar het kind zich bevindt. De GPS tracker werkt niet alleen voor het lokaliseren van kinderen maar ook van ouderen, huisdieren, volwassenen met een beperking, voertuigen en voorwerpen.  

Kinder GPS tracker met noodknop

Soms bevindt een kind zich in een onveilige situatie of heeft hulp nodig. De kinder-GPS-tracker is voorzien van SOS-knop. Wanneer het kind deze indrukt, wordt er een vooraf geprogrammeerd telefoonnummer gebeld. Dankzij dit systeem kunt u in actie komen of extra hulp inschakelen. Let op dat niet elke GPS tracker voorzien is van SOS-knop. Dit geldt in ieder geval wel voor de vrolijk gekleurde gps horloges. Is uw kind in het bezit van een Android smartphone? De SOS button voor Android smartphones verhoogt de persoonlijke veiligheid. Dit apparaat maakt via bluetooth verbinding met de smartphone. Bij het indrukken van de SOS-knop ontvangen 5 contactpersonen een bericht met exacte locatie van het kind. In een noodsituatie hoeft het kind de smartphone niet te gebruiken.  

GPS tracker is goedkoper dan smartphone

Een smartphone is een kostbare investering, waar jonge kinderen nog niet goed mee om kunnen gaan. De GPS tracker is een voordelig alternatief op de dure smartphone. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid is deze toepasbaar voor kinderen, ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking. Het enige dat u nodig heeft is een werkende simkaart met beltegoed. Dit beltegoed is nodig voor het verzenden van een sms-bericht met coördinaten. Controleert u regelmatig het beltegoed en vul dit eventueel aan.  

Batterijduur van de kinder GPS tracker

Kinderen zijn soms lang onderweg. Buitenspelen, een uitstapje of schoolreisje: de GPS tracker moet over een sterke batterij beschikken. De kinder-GSM-telefoon is voorzien van oplaadbare batterij. Afhankelijk van het model bedraagt de batterijduur 32 tot 48 uur. Opladen doet u heel eenvoudig met behulp van de meegeleverde adapter.  

Dit moet u weten over GPS trackers

Een GPS tracker werkt wereldwijd via een netwerk aan satellieten. De simkaart hoeft niet per se van een Nederlandse provider te zijn. Bevindt u zich in het buitenland, dan is het soms voordeliger om te kiezen voor een simkaart uit het desbetreffende land.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.7 / 10 = 311 beoordelingen