Het afluisteren en/of traceren van een Blackberry is door particulieren mogelijk hoewel dit niet zo kan als men in films of series doet geloven. Een Blackberry afluisteren of traceren kan namelijk enkel wanneer er vooraf spy software op de Blackberry is gezet of men de Blackberry voor enkele tijd in bezit heeft zodat de Blackberry op een computer kan worden aangesloten en met specials recovery software kan worden gescand. Het traceren of afluisteren van een Blackberry die niet voor enige tijd in het bezit is te krijgen is niet mogelijk voor particulieren. Onderstaand zijn de beperkingen opgesomd als het gaat om het afluisteren of traceren van een Blackberry. 

Er zijn in NL al 5 verschillende providers:
Er bestaat in Nederland en België geen centrale database met 06 nummers. Doordat deze verspreid zijn over verschillende providers is het niet mogelijk een blackberry te traceren via desk research. Enkel de providers kunnen zien met welke GSM masten de iPhone verbinding maakt en zo de locatie bepalen.

Enkel bepaalde overheidsinstellingen toegang:
Zelfs de politie kan zonder gerechtelijk bevel geen Blackberry traceren of afluisteren. Hiervoor is een gerechtelijk bevel noodzakelijk en deze wordt enkel afgegeven als aan strikte voorwaarden voldaan zoals het vermoeden van een ernstig strafbaar feit. Dus ook als uw neef bij de politie of andere overheidsinstantie werkt is dit niet op te vragen. Wanneer wel een dergelijk bevel wordt afgegeven wordt door de instantie de betreffende provider benaderd voor deze gegevens. Dus ook hier is deze informatie enkel via de telefoonprovider opvraagbaar.

Hoe kan een Blackberry worden afgeluisterd of getraceerd door particulieren?

BlackberrySpy software:
Er bestaat software die op een Blackberry telefoon kan worden geïgeïnstalleerd zodat deze ten alle tijden kan worden getraceerd. Ook heeft deze sofware meerdere mogelijkheden zoals het afluisteren van gesprekken, onderscheppen van sms berichten en e-mails. De spy software om de Blackberry te traceren en af te luisteren is niet eenvoudig te installeren en dient door ons bij onze vestiging te Nieuwegein worden gedaan. U heeft de Blackberry hiervoor minimaal 24 uur nodig. Nadat de spy software op de Blackberry is geïnstalleerd is het mogelijk de Blackberry te traceren en af te luisteren. Zo zullen als sms berichten, oproepinfo en GPS informatie van de Blackberry onopvallend worden doorgestuurd naar een website. Bekijk hier de Blackberry spy software

Ook bestaat er speciale herstel software voor de Blackberry telefoons waarmee waarmee u al de bestaande en bepaalde verwijderde gegevens van uw Blackberry kunt halen. De Blackberry recovery stick maakt het mogelijk eenvoudig (verwijderde) sms berichten, contacten, oproep en internet historie, foto's, memo's en kalender data van de Blackberry te halen. Dit unieke Irecovery product geeft u een exact overzicht met wie de gebruiker van de Blackberry heeft gebeld, ge-sms't en meer. Gebruik deze Blackberry recovery software om uw eigen Blackberry of die van uw partner of kinderen te backuppen of gegevens te achterhalen die zijn verwijderd. Bekijk hier de Blackberry recovery stick


Hoe kan een Blackberry worden afgeluisterd of getraceerd door overheidsinstantie’s?

Stealth SMS Blackberry:
Na dat dit een tijd geleden in het nieuws is gekomen met een artikel in de telegraaf over het gebruik van zogenaamde  'stealth sms'door overheidsinstanties staan verschillende forums op internet vol over dit fenomeen. In het kort komt het er op neer dat een stealth sms een voor de ontvanger zichtbaar sms bericht is die dus niet wordt gezien, maar wel aan de verzender een ontvangstbevestiging geeft. In die ontvangstbevestiging wordt meegezonden met welke gsm mast verbinding wordt gemaakt door de telefoon. Deze mast locatie is in veel gevallen via google maps te vinden. Het probleem is alleen dat de techniek en software die nodig is voor het versturen van een stealth sms enkel voor bepaalde opsporingsinstanties beschikbaar is.


Blackberry GSM interceptor systemen:
Er zijn bepaalde systemen die het gsm verkeer in een bepaald gebied kunnen monitoren. Dit systeem bestaat kort door de bocht uit een laptop en een antenne. Het systeem werkt op een manier door zich voor de toen als GSM mast waardoor Blackberry telefoons in de buurt hiermee verbinding zullen maken. Doordat verbinding wordt gemaakt via dit systeem kunnen de gesprekken worden gemonitord en eventuele locatie van de Blackberry GSM worden bepaald. Dergelijke gsm intercepting systemen zijn niet legaal te koop en nee, ook wij kunnen u hier niet aan helpen. Bij de leveranciers dient een overheidsdocument te worden overlegd en kosten dergelijk gsm monitoring systemen 30.000 euro of meer. Verder kunnen deze enkel de 06 nummers traceren en monitoren die zich in een straal bevinden van enkele honderden meters.

Bezoek onze website om de producten te bekijken waarmee een Blackberry is af te luisteren / te traceren:

Blackberry spy software

 

Bekijk hier alle Spy Producten