• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

iPhone traceren / afluisteren: wat is mogelijk?

Het afluisteren en/of traceren van een iPhone is door particulieren mogelijk hoewel dit niet zo kan als men in films of series doet geloven. Een iPhone afluisteren of traceren kan namelijk enkel wanneer er vooraf spy software op de iPhone is gezet of men de iPhone voor enkele tijd in bezit heeft zodat de iPhone op een computer kan worden aangesloten en met specials recovery software kan worden gescand. Het traceren of afluisteren van een iPhone die niet voor enige tijd in het bezit is te krijgen is niet mogelijk voor particulieren. Onderstaand zijn de beperkingen opgesomd als het gaat om het afluisteren of traceren van een iPhone.

Er zijn in NL al 5 verschillende providers:
Er bestaat in Nederland en België geen centrale database met 06 nummers. Doordat deze verspreid zijn over verschillende providers is het niet mogelijk dit via desk research te achterhalen. Enkel de providers kunnen zien met welke GSM masten de iPhone verbinding maakt en zo de locatie bepalen.

Enkel bepaalde overheidsinstellingen toegang:
Zelfs de politie kan zonder gerechtelijk bevel geen iPhone traceren of afluisteren. Hiervoor is een gerechtelijk bevel noodzakelijk en deze wordt enkel afgegeven als aan strikte voorwaarden voldaan zoals het vermoeden van een ernstig strafbaar feit. Dus ook als uw neef bij de politie of andere overheidsinstantie werkt is dit niet op te vragen. Wanneer wel een dergelijk bevel wordt afgegeven wordt door de instantie de betreffende provider benaderd voor deze gegevens. Dus ook hier is deze informatie enkel via de telefoonprovider opvraagbaar.

Hoe kan een iPhone worden afgeluisterd of getraceerd door particulieren?

iPhone Spy software:
Er bestaat software die op een iPhone telefoon kan worden geïnstalleerd zodat deze ten alle tijden kan worden getraceerd. Ook heeft deze software meerdere mogelijkheden zoals het afluisteren van gesprekken, onderscheppen van sms berichten en e-mails. Het nadeel van deze spy software voor de iPhone is dat de iPhone ‘jailbreak’moet zijn, wat betekent dat er software welke niet is goedgekeurd door Apple op kan worden geïnstalleerd. De spy software om de iPhone te traceren en af te luisteren is niet eenvoudig te installeren en dient door ons bij onze vestiging te Nieuwegein worden gedaan. U heeft de iPhone hiervoor minimaal 24 uur nodig en bij ons al met ‘jailbreak’ aan te leveren. Nadat de spy software op de iPhone is geinstalleerd is het mogelijk de iPhone te traceren en af te luisteren. Zo zullen als sms berichten, oproepinfo en GPS informatie onopvallend worden doorgestuurd naar een website. 


Iphone Recover Stick:
De iPhone Recovery Stick is een USB stick met forensische Iphone data hersteller software waarmee u al de bestaande en bepaalde verwijderde gegevens van uw iPhone kunt halen. De iPhone recovery stick maakt het mogelijk eenvoudig (verwijderde) sms berichten, contacten, oproep en internet historie, foto's, memo's en kalender data van de iPhone te halen. Dit unieke Irecovery product geeft u een exact overzicht met wie de gebruiker van de iPhone heeft gebeld, ge-sms't en waar deze is geweest (a.h.v. Google Maps historie). Gebruik deze iPhone recovery stick om uw eigen iPhone of die van uw partner of kinderen te backuppen of gegevens te achterhalen die zijn verwijderd.


Koop hier de iPhone Recovery Stick


Hoe kan een iPhone worden afgeluisterd of getraceerd door overheidsinstantie’s?


Stealth SMS:
Na dat dit een tijd geleden in het nieuws is gekomen met een artikel in de telegraaf over het gebruik van zogenaamde  'stealth sms'door overheidsinstanties staan verschillende forums op internet vol over dit fenomeen. In het kort komt het er op neer dat een stealth sms een voor de ontvanger zichtbaar sms bericht is die dus niet wordt gezien, maar wel aan de verzender een ontvangstbevestiging geeft. In die ontvangstbevestiging wordt meegezonden met welke gsm mast verbinding wordt gemaakt door de telefoon. Deze mast locatie is in veel gevallen via google maps te vinden. Het probleem is alleen dat de techniek en software die nodig is voor het versturen van een stealth sms enkel voor bepaalde opsporingsinstanties beschikbaar is.


GSM interceptor systemen:
Er zijn bepaalde systemen die het gsm verkeer in een bepaald gebied kunnen monitoren. Dit systeem bestaat kort door de bocht uit een laptop en een antenne. Het systeem werkt door zich voor de toen als GSM mast waardoor mobiele telefoons in de buurt hiermee verbinding zullen maken. Doordat verbinding wordt gemaakt via dit systeem kunnen de gesprekken worden gemonitord en eventuele locatie van de GSM worden bepaald. Dergelijke gsm intercepting systemen zijn niet legaal te koop en nee, ook wij kunnen u hier niet aan helpen. Bij de leveranciers dient een overheidsdocument te worden overlegd en kosten dergelijk gsm monitoring systemen 30.000 euro of meer. Verder kunnen deze enkel de 06 nummers traceren en monitoren die zich in een straal bevinden van enkele honderden meters.

Update:
Sinds iOS versie 10.x is het niet meer mogelijk om de spy sofwtare op een iPhone te installeren.

Bezoek onze Spyshop om de producten te bekijken waarmee een iPhone is af te luisteren / te traceren.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 321 beoordelingen