• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Lagere verzekeringspremie bij inzet beveiligingscamera’s

Verplichting om gebruik te maken van een alarmsysteem

Voor een aantal bedrijven is het verplicht om gebruik te maken van een alarmsysteem of bewakingssysteem. Wanneer deze bedrijven dit niet doen dan kunnen ze zich niet bij een verzekeraar aanmelden. Voor woningen is dit niet verplicht, tenzij de woningeigenaar aan het politiekeurmerk Veilig Wonen wil voldoen.

Korting op de verzekeringspremie bij beveiligingscamera’s

Verzekeraars geven korting op de verzekeringspremie wanneer er beveiligingscamera’s of een al lang een systeem aanwezig is. De korting bedraagt 10% tot 20%. Dit kan in een aantal gevallen ook hoger of lager zijn.

Natuurlijk stellen verzekeraars wel voorwaarden aan het beveiligingssysteem. Voor woningen geldt dat de beveiligingsmaatregelen voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Pas dan komt de woningeigenaren voor de korting in aanmerking.

Voor bedrijven zijn de eisen strenger. Zo moet een alarminstallatie zijn aangesloten op een (professionele) meldcentrale. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee maar levert uiteraard ook een lagere verzekeringspremie op.

VEB opleveringsbewijs of certificaat

Verzekeraars hebben nog een eis: dat is het VEB opleveringsbewijs of het beveiligingscertificaat. Een opleveringsbewijs is helaas niet altijd voldoende voor verzekeraars. De beveiligingsmaatregelen van het certificaat wijken namelijk half van de door de VRKI gestelde eisen. Een VEB beveiligingsbewijs/ opleveringsbewijs voldoet hier wel aan. Let dus even goed op de voorwaarden.

Zelf beveiligingscamera’s installeren

Om aanspraak te maken op de lagere verzekeringspremie moet u dus aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit betekent dat u niet zomaar elke willekeurige beveiligingscamera kunt installeren. Het mag natuurlijk wel maar de kans is groot dat de verzekeraar het systeem afkeurt. Laat u vooraf goed informeren.

Denk ook eens aan de kosten. Moet u dure beveiligingscamera aanschaffen en krijgt u hierdoor te maken met hoge kosten? Wegen deze kosten niet op tegen de korting op de verzekeringspremie? Dan is het soms beter om voor een zelf gekozen beveiligingssysteem te gaan, bijvoorbeeld de Full HD bewakingscamera set inclusief HD recorder.

Let op: beveiligingscamera’s behoren niet tot het alarmsysteem

Houd er rekening mee dat een goedgekeurd alarmsysteem niet hetzelfde is als (losse) beveiligingscamera’s. U kunt het alarmsysteem wel met beveiligingscamera’s uit te breiden. Hierdoor houdt u continu toezicht op uw eigendommen, werknemers en klanten. Het aanbrengen van beveiligingscamera’s heeft dus niet direct invloed op de hoogte van de verzekeringspremie.

Tips voor het plaatsen van beveiligingscamera’s

Wilt u beveiligingscamera plaatsen? Bepaal vooraf hoeveel camera’s u nodig heeft. Het is in ieder geval belangrijk om toegangsdeuren in de gaten te houden. Hang camera’s echter nooit boven deuren of ramen. Houd ook rekening met tegenlicht of slecht verlichte ruimtes. Hier stemt u de resolutie van de beveiligingscamera op af. Verder bekijkt u hoe beelden worden opgeslagen en of live meekijken mogelijk is. Met deze tips vindt u de beste beveiligingscamera’s voor uw situatie.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 221 beoordelingen