• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Voorkomen dat een IP camera gehacked wordt

HOE VOORKOM IK DAT EEN IP-CAMERA GEHACKT WORDT?

Voor veel IP-camera´s staat er een standaard wachtwoord ingesteld. Dit maakt het eenvoudiger om uw IP-camera´s via het internet te benaderen, uiteraard is het belangrijk dat dit wachtwoord veranderd wordt. Zo bent u de enige die beelden kan bekijken. Ondanks het wijzigen van dit wachtwoord, kan het nog steeds zo zijn dat er iemand op uw IP-camera´s inbreekt. Vergeet daarom niet uw netwerk te beveiligen, wanneer uw internetverbinding en IP-camera over een wachtwoord beschikken, is het niet mogelijk om op dit netwerk in te breken. Wilt u uw camera alleen thuis gebruiken? Dan is het beter om voor een lokaal netwerk te kiezen. In dit geval is het niet mogelijk om van buitenaf in te breken en kunnen de risico´s beperkt worden. Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met eventuele software die geïnstalleerd staat op een recorder of op de computer waarmee u beelden bekijkt. Controleer software op updates, activeer een firewall en zet een wachtwoord op de computer waarmee u beelden bekijkt. Want ook via deze route is het voor een hacker mogelijk om uw camerabeelden te bekijken. 

BEELDEN OPSLAAN VIA EEN HARDE SCHIJF OF SD-KAART

Wilt u de risico´s verkleinen? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een harde schijf of SD-kaart. Op deze manier kunnen uw camera´s niet via het internet worden benaderd en gebruikt u een gesloten netwerk. Houd er echter rekening mee dat ook deze manier van opnemen risico´s met zich meebrengt. Zo is het mogelijk dat apparatuur gestolen wordt of kunnen er defecten aan uw harde schijf of SD-kaart ontstaan. 

RISICO´S IN KAART BRENGEN EN BEVEILINGSSYSTEEM INSTALLEREN

Wanneer u IP-camera´s gebruikt, is het belangrijk om over de gevoeligheid van uw camerabeelden na te denken. Ook wanneer u de juiste wachtwoorden en andere beveiligingsmaatregelen kiest, kan een professionele hacker namelijk op uw IP-camera of netwerk inbreken. Gelukkig is de kans een stuk kleiner als u voor een veilig wachtwoord gaat en u de noodzakelijke beveiligingsupdates uitvoert. Ondanks de kleine kans, is dit iets om rekening mee te houden. Zeker wanneer er bedrijfsgevoelige informatie op camerabeelden te zien is. In dat geval kunt u overwegen om op een andere manier beelden op te slaan, bijvoorbeeld door middel van een harde schijf of SD-kaart. Zo kunt u de risico´s verminderen en hoeft u zich geen zorgen te maken over een eventuele inbraak op uw netwerk. Via Sitcon.nl bieden wij allerlei soorten beveiligingscamera´s aan, afhankelijk van uw wensen is het mogelijk om een gepast systeem te adviseren.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 188 beoordelingen