• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Zelf alarmsysteem aanleggen of laten doen?

Zelf een alarmsysteem aanleggen is de goedkoopste optie. Het systeem laten aanleggen brengt hogere kosten met zich mee, maar is vaak een betere keuze. Zelf het alarmsysteem aanleggen of toch laten doen? We zetten van beide de voor- en nadelen op een rij. Inclusief enkele tips voor het zelf aanleggen van het systeem.

Dit is een alarmsysteem

Een alarmsysteem verstuurt meldingen naar uw smartphone, tablet, PC of naar een meldkamer. Dankzij het alarmsysteem beveiligt u de woning tegen inbrekers of criminelen. Het professionele alarmsysteem, aangesloten op een meldkamer, beveiligt ook nog eens tegen overvallen. Veel alarmsystemen werken met een stil alarm. Inbrekers denken dat er niet gereageerd wordt maar ondertussen wordt de eigenaar van het pand wel gewaarschuwd. Bovendien is het mogelijk om direct hulpdiensten in te schakelen.

Zelf alarmsysteem aanleggen of laten doen, wat is beter?

Veel alarmsystemen worden met een complete handleiding geleverd. Hierin staat duidelijk beschreven hoe het systeem moet worden aangesloten. Voor de handige klusser is dit heel goed zelf te doen. Maar wie niet zo technisch is aangelegd kan dit beter laten doen.

Complete set alarmsysteem laten installeren

Het is helemaal niet nodig om een complete set alarmsysteem bij een groot bedrijf in te kopen. Ook wanneer u deze complete set zelf inkoopt kunt u voor losse installatie kiezen. Hierbij kiest u zelf een erkende installateur uit. De kosten voor laten installeren van een alarmsysteem bedragen € 200-€ 450. Vraag vooraf naar de exacte kosten. Het laten installeren van een alarmsysteem is in de volgende gevallen aan te raden:

  • Geen technische kennis/ervaring
  • Ingewikkeld alarmsysteem
  • Voorkeur voor professionele installatie

Alarmsysteem zelf aanleggen: voor- en nadelen

Met het zelf aanleggen van een alarmsysteem bespaart u enkele honderden euro’s. Dit is dan ook gelijk het grootste voordeel. Nadeel is dat dit tijd kost. Bovendien moet u over enige technische aanleg beschikken. Een slecht aangesloten alarmsysteem werkt niet optimaal en brengt de veiligheid omlaag.

Tips zelf alarmsysteem aanleggen

Een alarmsysteem zelf installeren, hoe doet u dat? Kies ten eerste een praktische plek voor de centrale van het alarmsysteem uit. Vaak is dit bij de voordeur en de telefoonlijn/het stopcontact. Monteer de centrale met behulp van de bijgeleverde schroeven. Zorg ervoor dat de centrale op minimaal 1,50 m hoogte hangt. Ga met de bewegingsdetectoren aan de slag. Houd er rekening mee dat een bewegingsdetector maximaal 10 m bereik heeft. Het gezichtsveld bedraagt ongeveer 110°. Gebruik in grote ruimtes dan ook meerdere detectoren. Hang de detectoren zeker niet te laag, vooral niet wanneer er huisdieren aanwezig zijn. Monteer ook de deur/ raamverklikkers en bevestig deze goed. Breid het alarmsysteem eventueel uit met een sirene, extra detectoren, camera’s of een abonnement op de meldkamer.

Alleen detectoren of ook camera’s?

Bij aanschaf van een compleet alarmsysteem heeft u de keuze uit alleen detectoren of camera’s. Door gebruik te maken van een alarmsysteem met camera’s zorgt u voor extra beveiliging. Naast bewegingsmeldingen houdt u ook continu toezicht op de woning of het pand.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 321 beoordelingen