• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Telefoongesprek opnemen: uitleg voor GSM en vaste lijn

Wilt u uw telefoongesprekken opnemen? Dan is het belangrijk dat dit in de juiste kwaliteit gebeurt. Zo kunt u uw telefoongesprekken later terugluisteren en zal er geen twijfel zijn wat er gezegd wordt. In dit artikel ontdekt u hoe het opnemen van een telefoongesprek via de vaste lijn en GSM werkt.

Telefoongesprek opnemen vaste lijn

Het opnemen van een telefoongesprek via de vaste lijn kan op drie verschillende manieren:

Telefoongesprekken via de vaste lijn worden meestal opgenomen door middel van een computeraansluiting. Dit is de gemakkelijkste en meest betrouwbare manier om een gesprek op te nemen. Doordat de lijn gesplitst wordt met een speciaal apparaatje met USB-aansluiting is het mogelijk het gesprek op de computer op te slaan. Op de computer staat speciale software waarmee het telefoongesprek wordt opgenomen.

Er zijn ook telefoonrecorders met een eigen opnameapparaat aan boord. Zo heeft u geen computer nodig en kunt u direct beginnen met het opnemen van een gesprek. Sommige opnameapparaatjes zitten in uw telefoon ingebouwd, andere apparaatjes kunt u naast uw telefoon plaatsen.

Door middel van een speciaal oortje is het mogelijk de telefoongesprekken via iedere telefoon op te nemen. Dit oortje luistert namelijk letterlijk met het gesprek mee en zal vervolgens opnemen wat er gezegd wordt. Het oortje dient te worden aangesloten op een memorecorder om op te kunnen nemen.

Telefoongesprek opnemen GSM

Het opnemen van een telefoongesprek via de GSM kan op drie verschillende manieren:

Net zoals bij het opnemen van gesprekken via de vaste lijn kunt u deze techniek ook voor uw GSM gebruiken. Door een speciaal oortje op de telefoon te plaatsen kunt u gesprekken via de memorecorder opnemen.

Eigenlijk werkt deze techniek hetzelfde als via het oortje. Bij deze variant heeft u echter geen lange kabel nodig, er zal via een bluetooth-verbinding contact met een memorecorder worden gelegd.

Door een speciaal apparaatje over de 3,5 inch jack plug van uw telefoon te plaatsen kunnen er gesprekken worden opgenomen. U kunt de opnamefunctie met een schuifje aan- of uitzetten.

  • Telefoongesprek opnemen met ingebouwde software
Via een smartphone kunt u op een eenvoudigere manier een app downloaden waarmee het mogelijk is om gesprekken op te nemen. Via Android en iOS kunt u deze software vaak tegen betaling gebruiken.

Sitcon.nl en professionele apparatuur voor het opnemen van telefoongesprekken

Wanneer u uw telefoongesprekken op een professionele manier wilt opnemen is het raadzaam daar een specialist voor in te schakelen. Bij Sitcon.nl zijn we gespecialiseerd in voice recorders en in het bijzonder ook voor het opnemen van telefoongesprekken via de vaste lijn of GSM. Wij nodigen u van harte uit in één van onze showrooms of spreken u graag persoonlijk! Bereik ons telefonisch en per e-mail via +31(0)306303631 of support@sitcon.nl.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2020 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 219 beoordelingen