• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Specialist sinds 2007

06 nummer traceren mogelijk?

Meerdere keren per week worden wij door klanten benaderd die een 06 nummer willen traceren. Hoewel wij graag in deze vraag zouden voorzien is dit in Nederland en Belgie niet mogelijk. Er doen veel cowboy verhalen de ronde over apparatuur die 06 nummer wel zou kunnen traceren en op afstand bepaalde software op een gsm kunnen zetten. Zonder vooraf eenmaal de gsm in handen te hebben gehad om spy software te installeren, is dit niet voor particulieren niet mogelijk en wel om de volgende redenen:

Er zijn in NL al 5 verschillende providers:
Er bestaat in Nederland en Belgie geen centrale database met 06 nummers. Doordat deze verspreid zijn over verschillende providers is het niet mogelijk dit via desk research te achterhalen. Enkel de providers kunnen zien met welke GSM masten de mobiele telefoon verbinding maakt en zo de locatie bepalen. 

Enkel bepaalde overheidsinstellingen toegang:
Zelfs de politie kan zonder gerechtelijk bevel geen mobiel traceren of afluisteren. Hiervoor is een gerechtelijk bevel noodzakelijk en deze wordt enkel afgegeven als aan strikte voorwaarden voldaan zoals het vermoeden van een ernstig strafbaar feit. Dus ook als uw neef bij de politie of andere overheidsinstantie werkt is dit niet op te vragen. Wanneer wel een dergelijk bevel wordt afgegeven wordt door de instantie de betreffende provider benaderd voor deze gegevens. Dus ook hier is deze informatie enkel via de telefoonprovider opvraagbaar.

Wat kan er dan wel?

Spy-phone software:
Er bestaat software die op een mobiele telefoon kan worden geinstalleerd zodat deze ten alle tijden kan worden getraceerd. Ook heeft deze sofware meerdere mogelijkheden zoals het afluisteren van gesprekken, onderscheppen van sms berichten en e-mails.

Eigenaar 06 nummer achterhalen:
Wanneer het mobiele telefoonnummer een abonnement is dan kan de eigenaar worden achterhaalt. Voor deze dienst kunt u terecht bij een: Prive detective

Stealth SMS:
Na dat dit een tijd geleden in het nieuws is gekomen met een artikel in de Telegraaf over het gebruik van zogenaamde  'stealth sms' door overheidsinstanties staan verschillende forums op internet vol over dit fenomeen. In het kort komt het er op neer dat een stealth sms een voor de ontvanger zichtbaar sms bericht is die dus niet wordt gezien, maar wel aan de verzender een ontvangstbevestiging geeft. In die ontvangstbevestiging wordt meegezonden met welke gsm mast verbinding wordt gemaakt door de telefoon. Deze mast locatie is in veel gevallen via google maps te vinden. Het probleem is alleen dat de techniek en software die nodig is voor het versturen van een stealth sms enkel voor bepaalde opsporingsinstanties beschikbaar is.

GSM interceptor systemen:
Er zijn bepaalde systemen die het gsm verkeer in een bepaald gebied kunnen monitoren. Dit systeem bestaat kort door de bocht uit een laptop en een antenne. Het systeem werkt door zich voor de toen als GSM mast waardoor mobiele telefoons in de buurt hiermee verbinding zullen maken. Doordat verbinding wordt gemaakt via dit systeem kunnen de gesprekken worden gemonitord en eventuele locatie van de GSM worden bepaald. Dergelijke gsm intercepting systemen zijn niet legaal te koop en nee, ook wij kunnen u hier niet aan helpen. Bij de leveranciers dient een overheidsdocument te worden overlegd en kosten dergelijk gsm monitoring systemen 30.000 euro of meer. Verder kunnen deze enkel de 06 nummers traceren en monitoren die zich in een straal bevinden van enkele honderden meters. 

Andere mogelijkheden om informatie te achterhalen:
Doordat de mogelijkheden om een mobiele telefoon of 06 nummer te traceren erg beperkt zijn adviseren wij te kijken naar andere mogelijkheden om de gewenste informatie te achterhalen. Zo komen wij in een gesprek met de klant vaak uit op een oplossing welke misschien niet de eerste keus was, maar toch voldoet. Wanneer u ook wilt weten of er in uw situatie toch mogelijkheden zijn adviseren wij u contact met ons op te nemen of langs te komen in één van onze winkels.

Bekijk hier een compleet overzicht van: Afluisterapparatuur

Bekijk hier een compleet overzicht van: Anti Afluisterapparatuur

Delen:

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2023 - Sitcon