• Winkels in Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Mobiel traceren: Mogelijkheden voor particulieren

Een mobiel of gsm traceren is voor particulieren eigenlijk enkel mogelijk nadat er op de mobiel die men wil traceren software is geïnstalleerd. U dient de mobiele telefoon dus eerst in bezit te hebben gehad en hier bepaalde software op hebben gezet voordat het traceren mogelijk is. Het traceren gaat dan middels een commando waarna de mobiele telefoon de GPS ontvanger aanzet om te 'kijken' waar die zicht bevindt en vervolgens per sms of internet de locatie doorstuurt. Ook is het bij sommige mobiele telefoon traceer software mogelijk neen bepaalde interval van de GPS positie in te stellen, zoals 1 x per uur.

Mobiel traceren particulieren:
Het traceren van gsm telefoons zonder hier vooraf software op te hebben gezet is niet mogelijk in Nederland door particulieren. Dit heeft verschillende redenen, maar heeft er vooral mee te maken dat de providers de locatie van de GSM masten niet vrijgeven. Enkel opsporingsinstanties krijgen toegang tot deze informatie en kunnen zo een mobiel traceren door te meten met welke GSM masten de mobiele telefoon verbinding maakt. 

Op onze website in de category spy-phones bieden wij telefoons aan met al deze traceer software geïnstalleerd. De software heeft echter veel meer functionaliteiten dan enkel het traceren van een mobiele telefoon en kan bijvoorbeeld ook ongemerkt de inkomende en uitgaande gesprekken opnemen.

Mobiel traceren overheid:
De overheid heeft natuurlijk meer mogelijkheden voor het traceren van een mobiel. De hierboven beschreven optie van een gsm interceptor systeem wordt hiervan het minst gebruikt en enkel in gevallen waar de persoon waarvan ze de gsm gesprekken willen afluisteren steeds van nummer en toestel veranderd, maar ze wel weten waar deze woont of verblijft.

De meest gebruikte manier van mobiel traceren door de overheid loopt gewoon via de provider. De providers moeten op last van een bevel uitgegeven door een rechter commissaris toegang verlenen tot de belgegevens van een klant. Dit kan bestaan uit zowel het gespreksverkeer, sms berichten en internet gebruik. Hoewel is Nederland hiervan in vergelijking tot andere landen zeer veel gebruik van wordt gemaakt, mag dit officeel enkel wanneer het in verhouding staat tot wat de overheidsinstantie probeert aan te tonen.

Je GSM beveiligen tegen afluisteren:
Het idee dat het wisselen van een simkaart en telefoon het afluisteren van een gsm door politie, justitie of anders tegen gaat is niet juist. Dit heeft er namelijk mee te maken dat er bel groepen in een onderzoek worden opgezet, waar iedereen die meer dan x keer naar iemand van die groep beld wordt toegevoegd aan de lijst met gsm nummers die worden afgeluisterd.

Ook zijn er gsm telefoons te koop die bij het maken van een nieuw gesprek vabn imei nummer wisselen. Ondanks dat het tijd scheelt in het steeds kopen van een nieuwe gsm telefoon heeft dit verder geen meerwaarde.  

De enige geheel veilige manier om te bellen zonder afgeluisterd te worden is door het gebruik van cryptofoons die het gesprek versleutelen. Een groot nadeel van dit product is dat het enkel werkt als zowel degene die belt als gebeld wordt eenzelfde cryptofoon hebben.

Hoe kunt u uzelf beveiligen tegen het bepalen van uw positie aan de hand van het GSM netwerk:?
Er zijn weinig dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen tegen het bepalen van de positie via het gsm netwerk. Een optie is het regelmatig wisselen van telefoon en/of nummer en het uitzetten van uw gsm telefoon en het verwijderen van de batterij kan ook. Hier zijn tevens speciale beveiligingshoesjes voor te koop die alle signalen van de gsm teelefoon afschermen.

Bekijk hier de nieuwste Anti Afluisterapparatuur:

 

Delen:

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2022 - Sitcon