• Winkels in  Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007

Welke spy camera´s zijn geschikt om zelf te installeren

Een spy camera (verborgen camera) beschermt uw of andermans eigendommen. Onopvallend filmen van gebruiksvoorwerpen of het gebouw: zorg dat de camera goed is weggewerkt. Welke Spy camera’s kunt u zelf installeren? Een aantal modellen zijn zeer eenvoudig in gebruik, zowel met betrekking tot installatie als het opnemen en afspelen van video's.

Gebruik van een spy-camera: de regels

Een spy-camera is bedoeld voor het onopgemerkt filmen van goederen, gebouwen of personen. Met het filmen van openbare plaatsen of personen bent u gebonden aan de privacywet. Voor het gebruik van een verborgen camera moet u een gegronde reden hebben (vermoeden op fraude of oplichting). Bewakingsbeelden mag u niet zomaar met anderen delen, tenzij dit als bewijsmateriaal dient. Houd u aan de wetgeving, dan kan het niet misgaan. Bekijk hieronder welke spy camera's geschikt zijn voor zelfmontage.

Losse spy camera’s

Draadloze camera's plaatst u op een willekeurige plek, zonder gebruik te maken van netstroom. Dankzij de interne batterij kan de camera gedurende 1 - 3 uur filmen. In stand-by blijft de accu langer actief. Voorbeelden van een spy camera met interne batterij zijn de rookmelder, bluetooth speaker of klokcamera. Ook de teddybeer spy camera, de tascamera of knoopcamera zijn populaire verborgen camera’s.

Deze modellen slaan de beelden op het interne geheugen op. Een aantal apparaten versturen de beelden via wifi. Installatie is zeer eenvoudig: plaats de camera aan de wand, op een bureau of in een kast óf werk deze in een tas of kledingstuk weg.

Let op: bij een camera met interne opname ziet u de beelden alleen achteraf. Is het model voorzien van IP en wifi of 4G? Dan kunt u ook live meekijken.

Camera set (bedraad)

De montage van een bedrade camera set is iets lastiger. Wel is het mogelijk om onopvallend en langdurig te filmen. De bedrade spy camera bestaat uit een bril, knoopcamera, pinhole verborgen camera of mini bewakingscamera. Afhankelijk van het model is deze ook voorzien van nachtzicht.

De bedrade cameraset bestaat uit een receiver en camera. Deze verbindt u middels een snoer van 1- 10 meter. Uiteraard is dit allemaal bijgeleverd. Hoewel montage iets minder makkelijk is, heeft u hier in veel gevallen geen hulp bij nodig. Het wijst zich vanzelf.

3G/ 4G simkaart camera's

Overal ter wereld live meekijken: dit kan met een 3G of 4G mobiele camera set. Ook hierbij heeft u de keuze uit verschillende modellen waaronder pinhole camera, knoopcamera of blackbox spy camera. Deze cameraset werkt op (elke) simkaart. Dankzij de snelle 4G verbinding ervaart u uitstekende live beelden. Het is bij sommige modellen zelfs mogelijk om in te zoomen. Het installeren werkt hetzelfde als vorigen de modellen, behalve dat u ook nog eens gebruik maakt van een smartphone. Met de app voor iOS en Android bekijkt u niet alleen live beelden maar ook eerder opgenomen beelden. Filmen in het donker? Let dan goed op de aanwezigheid van nachtzicht: dit hebben ze niet allemaal.

Delen:

  • Winkels in Amsterdam, Utrecht en Maaseik
  • Ervaren verkopers en klantenservice
  • Specialist sinds 2007
Google

© 2007 - 2021 - Sitcon

Beoordeling door klanten: 8.6 / 10 = 321 beoordelingen