• Winkels in Utrecht en Maaseik
 • Ervaren verkopers en klantenservice
 • Specialist sinds 2007

Blog

De beste locatie om een beveiligingscamera op te hangen

Om het meeste uit je camerasysteem te halen is correcte installatie cruciaal. Jammer genoeg gaan er vaak dingen mis tijdens de montage. Want waar en hoe je een beveiligingscamera ophangt bepaalt uiteindelijk voor een groot deel hoeveel voordeel je uit je camerasysteem haalt.

 • De hoogte waarop je de camera's ophangt
  Allereerst een belangrijk punt om op te letten ongeacht waar je de camera precies ophangt. Want de hoogte van een beveiligingscamera is doorslaggevend. Wanneer je voor een te lage positie kiest, zijn ze makkelijk bereikbaar voor inbrekers. Ze saboteren je camera door er via een dode hoek naartoe te lopen. Hang ze dus dermate hoog op dat je er niet zomaar bijkomt. Tegelijkertijd werkt een te hoge positie bruikbare opnames eveneens tegen. Want gezichten worden daardoor onherkenbaar. Door de hoek van de camera kijk je personen boven op het hoofd. Bovendien kiezen de meeste inbrekers ervoor om verhullende kleding te dragen. Een pet of een andere vorm van hoofdbedekking maakt de beelden meteen nog onbruikbaarder. Hang je camera's daarom niet hoger op dan 3,50 meter.
 • De hoek en het zichtveld van een camera
  Je haalt het meeste uit je camera's wanneer ze veel tegelijk filmen. Bovendien is het de bedoeling om bepaalde doorgangen en kamers volledig in beeld te brengen. Daardoor hebben inbrekers geen mogelijkheid om langs het zichtveld heen te sluipen. Over het algemeen is een hoek een geschikte plek. Want van daaruit overzie je een complete kamer. De muren zorgen ervoor dat een inbreker niet ongemerkt naar de camera toeloopt.
 • Goede plaatsen om je camera's buiten op te hangen
  Criminelen proberen via elke mogelijke toegangsweg je huis te betreden. De voor- en achterdeur worden veel gebruikt. Hetzelfde geldt voor ramen die niet direct op de straat uitkijken of buiten het zicht van voorbijgangers geplaatst zijn. Je doet er goed aan om in ieder geval die toegangswegen af te dekken met camera's. Een oprit met carport is voor inbrekers eveneens een geliefde plek. Want daar gaan ze ongemerkt hun gang. Plaats een beveiligingscamera om dit gedeelte van je huis in de gaten te houden. Je bewakingscamera achter je raam monteren lijkt aantrekkelijk. Want je filmt het gebied rond je huis terwijl het apparaat zelf veilig binnen hangt. Maar een camera die door ramen heen filmt produceert matige beelden. De infraroodfunctie is zelfs helemaal onbruikbaar.
 • Slimme plekken om camera's binnenshuis op te hangen
  Criminelen die je huis zijn binnengedrongen hou je in de gaten met slimme camera's in je smart home systeem. De meeste woningen hebben behoorlijk wat kamers. Daarom is het niet haalbaar om in elke ruimte een camera op te hangen. Beveilig met name kamers waar veel waardevolle spullen liggen. Waarschijnlijk staan er behoorlijk wat apparaten in je woonkamer. Probeer met één camera zoveel mogelijk in beeld te brengen. Daarnaast is het slim om doorgangen van extra beveiliging te voorzien. Want hier lopen inbrekers ongetwijfeld doorheen wanneer ze je huis doorzoeken. Goede voorbeelden zijn een trap, een hal en de overloop. Je bewakingscamera achter je raam monteren lijkt aantrekkelijk. Want je filmt het gebied rond je huis terwijl het apparaat zelf veilig binnen hangt. Maar een camera die door ramen heen filmt produceert matige beelden. De infraroodfunctie is zelfs helemaal onbruikbaar.

Bekijk hier ons volledige assortiment beveiligingscamera's

Hoeveel beveiligingscamera's heb ik nodig

Een vraag die wij vaak krijgen: hoeveel beveiligingscamera’s heb ik nodig? Een vraag die lastig is te beantwoorden. Aangezien ook het type bewakingscamera een rol speelt. Stel je bij het samenstellen van een systeem daarom de volgende vragen:

 • Wat heb je voor netwerk?
  Werk je met fysieke internetkabels of losse WiFi-punten? Is er sprake van een sterke internetverbinding of zijn er zwakke punten waar er geen of nauwelijks internet is? Tijdens het keuzeproces is het goed om hier alvast rekening mee te houden. Ben je bereid om het netwerk te verbeteren? Door kabels te verleggen of extra WiFi-punten aan te leggen? Dan is het raadzaam om hier ook goed over na te denken. Zo is het mogelijk om een PowerLine Adapter te werken. Waarbij je met de Power over Ethernet (POE) techniek werkt. En er een internetverbinding via het elektriciteitsnetwerk mogelijk is. Zo weet je zeker dat alle beveiligingscamera’s straks werken. En geniet je direct van haarscherpe beelden!
 • Wil je het systeem later uitbreiden?
  Kijk na hoeveel kanalen een recorder heeft. Per kanaal is er één beveiligingscamera aan te sluiten. Zowel bij analoge als digitale systemen is er een maximaal aantal camera’s om aan te sluiten. Lukt het niet om een bestaand systeem uit te breiden? Dan heb je een extra systeem met nieuwe kanalen nodig. Ook is het mogelijk om een beveiligingscamera zonder recorder te kiezen. Dit heet een standalone bewakingscamera.
 • Wat wil je binnen in beeld brengen?
  Binnen breng je dierbare bezittingen in beeld. Heb je een huisdier of kinderen? Ook deze breng je in beeld met een bewakingscamera voor binnen.
 • Wat wil je buiten in beeld brengen?
  In de buitenomgeving is het fijn om zowel voor als achter een beveiligingscamera te hebben. Mis je aan de zijkant beeld? Overweeg dan om ook daar extra camera’s op te hangen.
 • Wil je ‘s nachts beelden opnemen?
  Om ‘s nachts beelden op te nemen is het belangrijk om voor een beveiligingscamera met infraroodverlichting te kiezen. Dit zijn beelden in het zwart-wit. Door het hoge contrast zijn gezichten vaak goed te herkennen. Wil je met alle beveiligingscamera's ‘s nachts opnemen? Of slechts een deel? Maak deze keuze bij het samenstellen van een systeem.
 • Wil je bij de voordeur opnames maken?
  Ook bij de voordeur is het fijn om een camera op te hangen. Een deurcamera of deurspion. Dit schept een veilig gevoel en is ideaal wanneer er iemand aan de voordeur staat bij afwezigheid. Met een deurcamera zie je wie er staat en is het mogelijk om iemand op afstand te woord te staan. Alsof je een kort videogesprek met iemand hebt. Zoals ook met Skype, Zoom en Facetime mogelijk is.

Bekijk hier alle beveiligingscamera's

Wet- en regelgeving voor gebruik van GPS trackers

Steeds vaker worden er GPS trackers gebruikt. Op deze manier kunt u uw voertuig volgen als deze gestolen wordt en wanneer er werknemers in rijden. Als er een GPS tracker in het voertuig van uw medewerkers geplaatst zit, zit daar wet- en regelgeving aan verbonden. In dit artikel nemen we deze wet- en regelgeving met u door.

Meer info

De beveiliging van slimme apparaten

Slimme apparaten maken ons leven makkelijker. Een groot gedeelte van de apparatuur is specifiek gericht op het verhogen van de veiligheid. Tegelijkertijd vormen smart devices een risico. Want elk apparaat dat aan het internet verbonden is, vormt potentieel een zwakke plek. In dit geval is je beveiliging net zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is het cruciaal om iedere slim apparaat in je huis te controleren op veiligheid. In dit blog kom je te weten wat de belangrijkste stappen zijn.

Meer info

Smart home apparaten om je huis te beveiligen

Het is geen geheim dat smart home apparaten ons leven gemakkelijker maken. Daarnaast installeer je slimme apparatuur om je huis te beveiligen. In dit blog lees je hoe je optimaal gebruik maakt van moderne techniek om je woning te beschermen tegen inbrekers en brand.

Meer info

Een smart alarmsysteem: zo maak je een goede start

Slimme alarmsystemen zijn een waardevolle toevoeging aan iedere woning. Inbrekers dringen veel minder makkelijk binnen en bewoners worden tijdig op de hoogte gesteld in het geval van brand. Het gevoel van veiligheid en zekerheid alleen maakt voor een grote groep mensen de aanschafprijs al goed. Door een weloverwogen start te maken met je smart home beveiligingsinstallatie zijn jij en je medebewoners veilig. In dit blog bespreken we apparaten die een vast onderdeel zijn van een smart alarmsysteem.

Meer info

Zo maak je het inbrekers zo moeilijk mogelijk

Met de juiste apparatuur maak je het inbrekers zo lastig mogelijk om jouw huis binnen te dringen. Slimme apparaten bieden namelijk ontzettend veel efficiënte mogelijkheden om je woning te beveiligen. Inbrekers gaan altijd op zoek naar de zwakste plek om binnen te komen. Daarom is het belangrijk dat je alle hoeken en kanten van je huis voorziet van inbraakbeveiliging.

Meer info

Buitenverlichting met sensor

Verlichting rondom je huis verhoogt de veiligheid. Want inbrekers werken graag in het donker. Dan ziet niemand waar ze mee bezig zijn. Is jouw huis goed verlicht? Dan is de kans groot dat ze het ergens anders proberen. Lampen met een sensor zijn het meest geschikt om ongenode gasten af te schrikken. Verlichting ophangen is een efficiënte en relatief eenvoudige manier om je huis te beveiligen. Bovendien hoef je helemaal niet veel geld uit te geven om je bezit te beschermen met lampen met sensoren.

Meer info

Reviews:
8.6
8.6 / 10
Thuiswinkel Zakelijk

© 2007 - 2022 - Sitcon